FNV en CNV willen flinke salarisverhoging werknemers Parenco

Foto: Renkum Nieuws

Vakbonden FNV en CNV hebben opnieuw een ultimatum gestuurd naar de directie van Smurfit Kappa Parenco in Renkum. Dat laat de FNV weten via een persbericht.

De directie heeft tot maandag 22 mei 18.00 uur de tijd om over de salarissen van de werknemers betere afspraken te maken. De medewerkers gaan actievoeren als dit niet gebeurt.

Lonen moeten omhoog

Dino Djulbic, bestuurder FNV Procesindustrie: “Het is heel simpel: de lonen moeten hier een stuk omhoog. En dat kan ook best, het bedrijf heeft afgelopen jaar genoeg winst gemaakt.”

Volgens hem zijn de werknemers teleurgesteld over het laatste aanbod van de directie van een structurele loonsverhoging van 7,5% per 1 april 2023 en een eenmalige uitkering van 1,9% van het salaris.

Djulbic zegt hierover: ‘Onaanvaardbaar want veel te weinig. De medewerkers hebben deze voorstellen unaniem afgewezen en zijn bereid om actie te voeren.’

14,3% en meestijgen salarissen

De FNV eist namens de werknemers een eenjarige cao, per 1 april dit jaar. Daarin moeten de lonen omhoog met 14,3%. Ook wil de vakbond automatische prijscompensatie (APC), waardoor de salarissen voortaan meestijgen met de prijzen in de winkels.

Er zou ook een betere RVU-regeling (Regeling vervroegde uittreding) moeten komen waardoor oudere werknemers drie jaar eerder kunnen stoppen met werken. Ook wordt er een aanvulling van het geboorte- en ouderschapsverlof naar 100% van het loon verwacht.

Volgens de FNV werken er bij Smurfit Kappa Parenco ca 270 mensen die grafisch papier en verpakkingspapier maken.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen