Oproep van Vilente: stuur je (oude) MP3-speler of iPod naar ze op!

Hoe heerlijk om in deze onrustige tijd je vertrouwde muziek te horen
Foto: Adriano Gadini via Pixabay CC0

“Op ons werk zien we hoe onze bewoners (o.a. met dementie, Alzheimer, Parkinson, niet aangeboren hersenletsel) reageren op de situatie rondom corona.”

Zo begint de email die wij vandaag kregen van Vilente

Lastig uitleggen

“Het is lastig uit te leggen wat er precies aan de hand is, want vaak wordt het niet begrepen of beklijft het niet. Maar, de bewoners voelen wel dat er iets anders is. Ze voelen spanning, verdriet (er mag geen bezoek langskomen, dus men mist de familie/vrienden) en/of angst. Daarnaast zijn alle activiteiten en therapie├źn afgezegd (waaronder ook muziektherapie), dus mensen voelen zich eenzaam.”

“Wat wij als muziektherapeuten wel kunnen doen is MP3-spelers programmeren met de lievelingsmuziek van een bewoner er op. Dit hebben we vandaag voor meerdere mensen gedaan. Dit is fantastisch! We zien dat het afleiding en troost biedt, herkenning geeft en plezier oplevert.”

“Heb je nog een oude MP3-speler of iPod (met oplaadkabel) liggen waar je niks meer mee doet, maar die nog wel werkt, geef deze dan alsjeblieft aan ons! Onze voorraad MP3-spelers begint behoorlijk te slinken. Je doet onze bewoners er een enorm plezier mee! ”

Stuur de MP3-speler naar het volgende adres:

Vilente Pieter Pauw

t.a.v. Muziektherapie

Costerweg 75

6702 AA Wageningen

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden