Vilente’s Thuiszorg van zilver naar gouden Mensgerichte Zorg

Foto: Vilente

Ze hadden al zilver, de trotse thuiszorgmedewerkers van Vilente en recent hebben ze de gouden Mensgerichte Zorg Certificering® van Planetree International ontvangen!

Partnercontent

‘We zijn supertrots op het behalen van de gouden certificering’, aldus Maaike Jager-Reijs, manager herstelzorg en zorg thuis. ‘Ik wil iedereen bedanken die hier zo hard voor heeft gewerkt en die een bijdrage heeft geleverd aan deze geweldige prestatie. We hebben het echt met elkaar gedaan: cliënten, naasten en medewerkers. En ook de grote betrokkenheid van de cliëntenraad was erg waardevol. In Nederland zijn wij nu de 2e thuiszorgorganisatie die door Planetree gecertificeerd is’.

Anders dan andere kwaliteitskeurmerken

Wat de Planetree certificering onderscheidt van andere kwaliteitskeurmerken in de gezondheidszorg is de focus op mensgerichte zorg. De criteria die daarbij horen hebben betrekking op een mensgerichte zorgervaring, waaronder de kwaliteit van hoe we met elkaar omgaan, dus de interacties tussen bewoners, naasten en zorgverleners. Maar ook bijvoorbeeld de toegang tot informatie en het betrekken van naasten bij de zorg zijn belangrijke criteria.

Tijdens een intensieve reeks van diverse bezoeken, audits en panelgesprekken heeft Planetree uitgebreid gesproken met cliënten en naasten over hun ervaringen in de praktijk. Zo is de certificering gebaseerd op zowel een theoretische als praktijkgerichte toets. In dit kader is gesproken met 35 cliënten/naasten en 33 medewerkers. Want ook de ervaringen van medewerkers zijn een even belangrijk onderdeel van het onderzoek: voelen zij zich betrokken bij veranderingen, gewaardeerd en hoe wordt er voor hén gezorgd?

Vriendelijkheid en betrokkenheid vallen op

Auditor Wyneke Oostenveld van Planetree:

‘De thuiszorgteams van Vilente hebben veel groei laten zien. Een aantal opvallende dingen die ik kan noemen is dat cliënten ontzettend positief zijn over de vriendelijkheid en betrokkenheid, de aandacht die ze krijgen van de medewerkers. De cliënten ervaren dat ze de regie hebben en dat er een goede samenwerking is met naasten met betrekking tot de zorg. Medewerkers geven aan ze zich betrokken en gezien voelen en ervaren dat ze inspraak en invloed hebben.’

Gouden uitblinker in mensgerichte zorg

Maaike Jager-Reijs vult enthousiast aan: ‘Het doel was in ieder geval behoud van zilver. Maar dat het nu goud is geworden, dat is echt fantastisch! Deze erkenning is het resultaat van voortdurende verbetering en uitstekende zorgverlening. Van Planetree mogen we nu zeggen dat wij uitblinken in mensgerichte zorg. Gelukkig hebben wij die bevestiging ook van onze cliënten gekregen. Dit zijn enkele waarderingen van onze cliënten:

  • Wij willen de medewerkers heel graag bedanken voor de flexibele opstelling iedere dag weer en voor de vrolijkheid en goede zorg
  • Ze denken met je mee
  • Ik kan het verschil zien. Ik heb 2 andere organisaties meegemaakt, maar deze organisatie is echt fantastisch. Zulke lieve en begripvolle mensen
  • Als je ze een cijfer moest geven zou ik ze een 10 geven, met een griffel!

 ♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen