Landelijke actieweek huisartsen tegen de vele extra taken

jun 28 2022, 16:58 Zorg
eliola pixabay
Huisartsen hebben afgelopen maandag de aftrap gegeven voor een landelijke actieweek als protest tegen de vele extra taken die zij op hun bord krijgen. Via social mediakanalen wordt de hashtag #iedereeneenhuisarts gebruikt om hen een hart onder de riem te steken.
Vrijdag sluiten ze de week af met een manifestatie op het Malieveld in Den Haag . Huisartsen worden opgeroepen te komen met een wit shirt met het aantal patiënten die zij hebben.

Aandacht voor de werkdruk

Vanaf maandag worden er door het land video’s getoond in wachtkamers en hangen er posters om aandacht te vragen voor de druk in de huisartsenzorg. Ook krijgen patiënten deze boodschap te horen via praktijkbandjes. Daarnaast worden patiënten opgeroepen om de acties te steunen via een voorbeeldbrief-patienten-aan-minister-Kuipers (Volksgezondheid) (pdf)
(LHV) verwacht dat er vrijdag velen duizenden huisartsen, doktersassistenten en praktijkondersteuners naar het Malieveld komen. De belangenorganisatie waarschuwt al langer dat de grens bereikt is van wat de huisartsenzorg aankan. Ze willen dat er concrete afspraken gemaakt worden in de zorgakkoorden zodat er de komende jaren daadwerkelijk veranderingen gaan plaatsvinden. Eerdere afspraken boden geen soelaas.
Huisartsen kregen de laatste jaren veel extra taken. Door de wachtlijsten bij ziekenhuizen en de geestelijke gezondheidszorg komen patiënten toch weer terecht bij hun huisarts. Daarnaast kwamen er vanuit de overheid en zorgverzekeraars allerlei extra administratieve taken bij.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?
Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected] .
De redactie is te bereiken via [email protected] .