Giro d’Italia komt door de gemeente Renkum

Foto: Ciclismo Italia, flickr

De Giro komt naar Gelderland! Op 6, 7 en 8 mei 2016 organiseren de provincie Gelderland en de gemeenten Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen de eerste 3 etappes van de Ronde van Italië, de Giro d’Italia.

Op zaterdag 7 mei 2016 komt de Giro ook door Oosterbeek, via de Utrechtseweg en Dreijenseweg vervolgen zij hun weg naar de Veluwe.

De Giro gaat 3 dagen door Gelderland:

  • vrijdag 6 mei 2016 gaat de Giro d ‘Italia van start in Apeldoorn met een 9.8 km lange tijdrit.
  • zaterdag 7 mei 2016 start de Giro midden in het centrum van Arnhem op het Kerkplein. De etappe is 190 kilometer lang en gaat onder andere via Oosterbeek, Tiel, Malden, Groesbeek en Berg en Dal naar Nijmegen.
  • zondag 8 mei 2016 is de 3e etappe met de start in Nijmegen en finish in Arnhem. Via de Achterhoek gaat de tocht over 190 kilometer naar eindbestemming Arnhem met de op het Velperplein.

Evenement organiseren

Heeft u ideeën om er tijdens en voorafgaand aan de Giro een mooi feest van te maken? Leuk! Kleinere evenementen kunnen prachtige opwarmers zijn voor het grote Giro-spektakel. Misschien organiseert u tussen nu en 7 mei 2016 al een activiteit of evenement en kunt u dit een Giro-uitstraling geven. U kunt natuurlijk ook iets nieuws verzinnen.

Oosterbeek

Wilt u een evenement in Oosterbeek organiseren, neem dan contact op met de Stichting Oosterbeek in Beweging via e-mail [email protected]. Let er op dat u uw evenement ook meldt bij ons via e-mail [email protected].

Overige dorpen

Wilt u een activiteit organiseren in 1 van de andere dorpen van de gemeente, neemt u dan contact op met ons Servicepunt op (026) 33 48 111 of via e-mail [email protected].

Uw evenement melden bij Giro Gelderland

U kunt vervolgens uw evenement ook aanmelden bij de organisatie van Giro Gelderland. Uw evenement komt dan terecht op de digitale kalender van de provincie. Dat betekent nog meer promotie!

Contact

Voor meer informatie over de doorkomst van de Giro door Oosterbeek kunt u contact opnemen met ons Servicepunt op (026) 33 48 111. U kunt ook een e-mail sturen naar e-mail [email protected].

Voor vragen over sponsoring en alle andere vragen neemt u contact op met de provincie Gelderland via e-mail [email protected]. Over sponsoring is meer te lezen op de website van Giro Gelderland.

Sandra Steeghs, gemeente Renkum

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen