Café Society in Filmhuis Oosterbeek

Foto: Filmposter

Op vrijdag 30 september en zondag 2 oktober vertoont Filmhuis Oosterbeek de nieuwste Woody Allen: Café Society.

Het verhaal speelt zich midden jaren dertig af in New York en Los Angeles.

Hollywoodtalent

De personages worden door een verteller, Woody Allen zelf, geïntroduceerd en toegelicht. Het draait om Bobby, een jonge New Yorker, die door zijn ouders naar zijn oom in LA wordt gestuurd. Oom Phil vertegenwoordigt Hollywoodtalent en probeert voor zijn cliënten lucratieve deals te sluiten. Als Bobby voor hem gaat werken, wordt hij verliefd op Vonnie, de assistente van zijn oom.

Ondertussen raakt Bobby’s broer betrokken bij de New Yorkse onderwereld. Allen trekt een interessante parallel tussen deze werelden: beide draaien om geld, status en invloed en zitten vol tot de verbeelding sprekende glamour. De verhouding tussen Bobby en Vonnie vormt het hart van Café Society.

Zoals wel vaker bij Allen leidt (geïdealiseerde) liefde uiteindelijk niet tot geluk. De liefde raakt onderweg gecorrumpeerd, net zoals broer Ben, wiens gangsterdom steeds verwerpelijker gedrag oplevert. Dit maakt van Café Society, dat een paar memorabele oneliners bevat, een bitterzoete film die dieper gaat dan op het eerste gezicht lijkt.

Deze film is te zien op vrijdag 30 september om 21.00 uur en zondag 2 oktober om 20.00 uur. Kaartjes kunt u bestellen via www.filmhuisoosterbeek.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen