Renkumse raadsleden lezen voor tijdens de Nationale voorleesdagen

Foto: Nationale Voorleesdagen

Vier Renkumse raadsleden lezen voor in voorschoolse instellingen tijdens de Nationale Voorleesdagen die starten op 25 januari. In deze tiendaagse periode zijn er allerlei activiteiten rond het voorlezen aan kinderen.

Het belang van voorlezen wordt hiermee onder de aandacht gebracht.

Taalontwikkeling

Door zelf voor te komen lezen willen de raadsleden nog eens benadrukken dat voorlezen belangrijk is voor de taalontwikkeling van jonge kinderen en dat je er niet vroeg genoeg mee kunt beginnen. Omdat ook de voorschoolse instellingen voorlezen hoog op de agenda hebben staan hebben zij zich aangemeld om een voorlezend raadslid te ontvangen.

Bibliotheek Veluwezoom heeft een match gemaakt tussen de instellingen en raadsleden. Tom Erkens gaat naar Peuterplein Kinderopvang in Renkum. Henk Boon en Daniëlle Bondt lezen voor in twee vestigingen van Koningskinderen kinderopvang in Oosterbeek en Coen van Dijk leest de kinderen van kinderdagverblijf Toermalijn in Renkum voor.

Bibliotheek Veluwezoom ondersteunt de voorschoolse instellingen bij het voorlezen, onder andere door het leveren van allerlei materialen en boeken. Zij zorgt er nu ook voor dat de raadsleden aan de slag kunnen met het Prentenboek van het Jaar ‘De kleine walvis’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen