Zootropolis in 3D in Filmhuis Oosterbeek

Foto: Filmposter

Op zondag 29 mei vertoont Filmhuis Oosterbeek de prachtige animatiefilm Zootropolis in 3D.

In Zootropolis wonen dieren in alle soorten en maten vreedzaam samen. Judy Hobbs, een konijn van het platteland, gelooft heilig in dat ideaalplaatje en in het idee dat in deze moderne metropool iedereen alles kan worden. Zelf heeft ze haar zinnen gezet op een loopbaan bij de politie, als eerste konijn uit de geschiedenis. Op papier mag het gelijkheidsideaal in Zootropolis dan gehuldigd worden, de werkelijkheid is weerbarstiger.

Al rondde Judy haar opleiding aan de politieschool met glans af, haar meer uit de kluiten gewassen collega’s nemen haar bepaald niet serieus. Parkeerbonnen uitschrijven, dat wordt haar taak. Tot zij – met een combinatie van geluk en handigheid – in een vermissingszaak mag duiken.

Zonder steun en met een keihard ultimatum op zak, dwingt zij de vos Nick Wilde – een goedgebekte kruimelcrimineel – haar te helpen met haar zoektocht. Gaandeweg ontwikkelt hun afgedwongen samenwerking zich tot een heus partnerschap, al blijft de vraag hoe groot hun onderlinge vertrouwen werkelijk is. Want verliest een sluwe vos ooit z’n streken? En kan een konijn haar vooroordelen echt opzij zetten over een diersoort die haar familie ooit naar het leven stond?

Byron Howard (Rapunzel) en Rich Moore (Wreck-it Ralph) regisseerden deze oogstrelende digitale animatiefilm in 3D en schotelen ons een kleurrijk avontuur voor vol humoristische details. Belangrijker nog is dat we door hun inspanningen gaan geven om konijn Judy en vos Nick. Én om hun wereld, die ook een beetje de onze is.

Deze film is te zien op zondag 29 mei om 14.00 uur. Reserveren is aan te raden en kan via www.filmhuisoosterbeek.nl.

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen