Geen Renkum Airborne dus geen modeshow? Dan doen we het anders!

Geen Renkum Airborne dit jaar betekende ook geen modeshow met kleding uit de jaren ’40-’45. Een teleurstelling voor ons allemaal en niet in de laatste plaats voor de dames die in de modeshow meelopen.

Lidy de Vreede, Sanne de Jong, Rianne Roosenboom en Sigrid van Eck keken er alweer halsreikend naar uit maar helaas…

Toen kwam corona

modeshowEn daar zaten ze dan. “Zo zonde.” vertelt Lidy, “Als je in september met een modeshow wil komen, ben je in januari al bezig met ideeën bespreken want alles is zelf gemaakt én ontworpen. Toen er eindelijk duidelijkheid kwam dat de Renkum Airborne niet doorging, waren wij al in een vergevorderd stadium. Je mòet wel doorwerken want stel dat het allemaal wél door had kunnen gaan? Dan hadden we niks gehad!”

Alle ontwerpen zijn bedacht door Sigrid. Ze is in opleiding voor coupeuse, haar moeder Caroline, die hetzelfde beroep heeft, maakte de patronen. Zo wist ze zeker dat ze goed waren want de kleding in elkaar zetten, dat is iets dat Sigrid zelf heeft gedaan. En om vier dames twee outfits per persoon te kunnen geven, heeft ze dus heel wat werk verzet. De gestreepte spencer die ze zelf op de foto draagt, heeft ze ook zelf gebreid.

Een rondje bellen

“Zo zonde van al het werk. Buiten dat, we hadden het zo enorm gezellig met elkaar dat ik gewoon niet wilde dat het zo zou eindigen en ik ben eens rond gaan bellen.” vertelt Lidy. Met succes, want binnen de korstte keren had zij cameraman en videomaker Fred Hageman en fotograaf Marco de Jong bereid gevonden om mee te werken.

Toen ook René van Eck en Chris (Lazer) aangaven in militair WO2 uniform te willen figureren en Angeli Hairstyling uit Renkum de kapsels van de dames graag in ’40- ’45 stijl kwam vormen, was het bijna af.

Samen met de locaties waar gefilmd en gefotografeerd werd en precies de goeie muziek, is het compleet:

De ’40-’45 Modeshow 2020 van de Renkum Airborne

(klik bovenaan om de video te zien, video is coronaproof opgenomen)

Cookieinstellingen