De kaarslichtjes bij de graven van de Airborne begraafplaats branden weer

Foto: DM van Hellesem

Oosterbeek – Voor het tweede jaar op een rij zijn de graven van de Airborne begraafplaats in Oosterbeek zonder publiek voorzien van kaarslichtjes.

De organisatie van Candles On War Graves Oosterbeek hebben samen met (een aantal) gezinsleden (met zijn negenen in totaal) alle kaarsen ontstoken en geplaatst. Ze kregen even hulp van burgemeester Agnes Schaap en kinderburgemeester Aline Huijgen.

Kerstavond

De lichtjes blijven tot ergens Tweede Kerstdag branden, al werden ze dit jaar wel vroeg geplaatst. Er werd door de gemeente wederom geen vergunning afgegeven wegens de nu geldende coronamaatregelen. Dus werden de lichtjes in alle stilte besteld en om 13:30 was de groep paraat om te beginnen.

Het weer zat niet erg mee; menig aangestoken lichtje siste in de regendruppels. Rond 16:00 brandde alles en behalve dat ze een beetje verregend waren en koude voeten hadden, alleen maar tevreden gezichten; het was weer gelukt. Deze keer ook dankzij een donatie van de gemeente Renkum want de stichtingskas is nagenoeg leeg. Na twee jaar achtereen kaarsen inkopen zonder ervoor om donaties te kunnen vragen -de plaatsing moest immers geheim blijven- was de bodem snel in zicht

Voor wie daarom een financiële bijdrage wil doen: donaties kunnen naar IBAN: NL58 RABO 0347 978266 ten name van: Stichting COWGO (Candles On War Graves Oosterbeek), onder vermelding van: Donatie Lichtjes Oorlogsgraven

Artikel in Engels hier

kaarslichtjes

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

 

Cookieinstellingen