Lezing Airborne Museum, Luchtoorlog Market Garden door Ivo de Jong

Foto: DM van Hellesem

Oosterbeek – Deze lezing behandelt de acties van de Amerikaanse luchtmacht tijdens Operatie Market Garden.

De Amerikanen voerden tientallen bombardementen en aanvallen met jachtbommenwerpers uit om de Duitse luchtafweer en grondtroepen zoveel mogelijk uit te schakelen voordat de luchtlandingsoperaties begonnen.

Amerikaanse luchtmacht

De sprekers leggen uit hoe de Amerikaanse luchtmacht precies te werk ging en behandelen diverse voorbeelden van deze minder belichte kant van Market Garden.

Ivo de Jong is actief dienend generaal-majoor en tevens Voorzitter van de Studiegroep Luchtoorlog 1939-1945. Antoon Meijers is voormalig kapitein bij de Explosieven Opruimingsdienst Defensie en auteur van het in 2019 verschenen boek “They were all over the sky”, welke de inzet van 8th US Air Force tijdens Market-Garden beschrijft.

Maandag 18 april, om 15.30 in het Airborne Museum, Utrechtseweg 232, Oosterbeek

Verdiep je in de Slag om Arnhem

Kom in het Airborne Museum luisteren naar kenners, specialisten en ervaringsdeskundigen en kom nóg meer te weten over de wereldberoemde Slag om Arnhem. Een ticket voor een individuele lezing kost € 7,50. Ben je Vriend van het Airborne Museum? Dan kost een ticket € 5,00. Wil je alle vier de lezingen bijwonen? Koop dan een Passe-Partout voor € 20,00. Vrienden van het Airborne Museum betalen € 12,50 voor een Passe-Partout.

Voor het bijwonen van een lezing heb je een geldig toegangsbewijs nodig. Reserveer hier je ticket. Vrienden van het Airborne Museum hebben gratis toegang tot het museum.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen