Robbie brengt opbrengst pins voor Lichtjes op Oorlogsgraven Oosterbeek

Foto: DM van Hellesem

Robbie uit Arnhem kwam afgelopen weekend naar Renkum om het bestuur van de Lichtjes op Oorlogsgraven in Oosterbeek een verassing te brengen.

Een enveloppe met 200 euro, de opbrengst van de speciale pins die Robbie in september heeft verkocht. 50 cent per pin was bestemd voor de Candlelights On WarGraves Oosterbeek (COWGO).

400 pins in 2 dagen verkocht

pins200 euro, dat betekent 400 verkochte pins en meer waren er niet. “Ze waren binnen 2 dagen verkocht!” zegt Robbie, nog steeds verbaasd. Lag dat aan de pin, of aan het doel? “Dat weet ik niet maar wat ik wel weet, is dat ik het volgend jaar wat groter ga aanpakken!”

Volgend jaar is het de 80e Airborne Herdenking en dan wil Robbie echt uitpakken. Hij krijgt de complimenten van de dames voor het ontwerp van de pin: “Erg mooi.” Dat doet Robbie deugt, hij ontwierp hem zelf aan de hand van voorbeelden. “Ik denk dat ik er voor volgend jaar wel 1000 laat maken.”

Zo mooi

Al eerder liet hij pins maken die hij verkocht onder vrienden, gewoon voor de leuk. Later bedacht hij, omdat de pins altijd gewild waren, om er een goed doel aan te hangen. Op Facebook kwam hij de Lichtjes op Oorlogsgraven Airborne Begraafplaats Oosterbeek tegen. “Dat was in de corona tijd. Ik ben met mijn vriendin laat op kerstavond gaan kijken en we hebben er wel een half uur gezeten. Er was niemand en het was zo mooi. Toen besloot ik dat een deel van de opbrengst voortaan naar dit doel zou gaan.” Dit is de derde keer dat Robbie een deel van de opbrengst schenkt.

De stichting is er erg blij mee: “Door mensen zoals Robbie, zijn wij in staat voldoende kaarsen te kopen om alle oorlogsgraven in Oosterbeek van een kaarslichtje te voorzien op Kerstavond.”

Voor wie ook een financiële bijdrage wil doen: donaties kunnen naar IBAN: NL58 RABO 0347 978266 ten name van: Stichting COWGO (Candles On War Graves Oosterbeek), onder vermelding van: Donatie Lichtjes Oorlogsgraven

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen