Taxi Charity-ambassadeur Frans Ammerlaan ontvangt ere-MBE

Geoff Roberts en Frans Ammerlaan
Geoff Roberts en Frans Ammerlaan
Foto: Taxi Charity

De Nederlandse ambassadeur van de Taxi Charity: Frans Ammerlaan heeft van koning Charles een ere-MBE ontvangen voor zijn diensten aan herdenkingen en aan Britse veteranen uit de Tweede Wereldoorlog.

Frans Ammerlaan heeft een lange relatie met veteranen. Hij heeft een grote belangstelling voor Operatie Market Garden, de geallieerde militaire operatie die tijdens de Tweede Wereldoorlog van 17 tot 25 september 1944 in het door Duitsland bezette Nederland werd uitgevochten en richtte de Stichting Market Garden op.

MBE betekent ‘Member of the Order of the British Empire’. Toegekend voor een uitzonderlijke prestatie of dienst aan de gemeenschap. Dit zal een aanzienlijke impact op de lange termijn hebben gehad en een voorbeeld voor anderen zijn. ~redactie~

Stichting Market Garden

Vanuit zijn huis in Nederland werkt Frans Ammerlaan sinds 2010 samen met de Taxi Charity for Military Veterans. Zijn rol in het adviseren en organiseren van de reis van de Taxi Charity naar Nederland voor Bevrijdingsdag in mei, de Airborne Wandeltocht en de herdenkingen rond Operatie Market Garden in september sinds 2012 zijn van onschatbare waarde en in 2023 werd hij ambassadeur van Taxi Charity.

Frans Ammerlaan werd op de hoogte gebracht van zijn ere-MBE door Zijne Majesteit’s Ambassadeur in Nederland Joanna Roper GMG.

Dik verdiend

mbeZijne Majesteit’s ambassadeur in Nederland Joanna Roper GMG zei: “Ik ben verheugd dat Frans Ammerlaan een ere-MBE heeft gekregen van Zijne Majesteit Koning Charles III, als erkenning voor zijn steun aan de veteranen van Operatie Market Garden die tachtig jaar geleden plaatsvond. We moeten de offers herdenken die zijn gebracht in naam van vrede en vrijheid. Frans’ lange dienstbaarheid aan de veteranen van de Slag om Arnhem zorgt ervoor dat die offers niet vergeten worden.”

Taxi Charity-vrijwilliger Dick Goodwin, die nauw samenwerkt met Frans Ammerlaan om reizen voor veteranen naar Nederland te plannen, zegt: “Wat een fantastisch nieuws voor Frans om een ​​MBE te ontvangen voor diensten aan herdenkingen en veteranen uit de Tweede Wereldoorlog. Frans heeft zo hard gewerkt voor onze veteranen en het is dankzij zijn enthousiasme, toewijding en onvermoeibare inzet dat onze reizen naar Nederland sinds 2012 mogelijk zijn. Iedereen bij de Taxi Charity is opgetogen en we kijken ernaar uit om zijn ere-MBE te vieren wanneer we in mei Nederland bezoeken voor de Nederlandse Bevrijding.”

Geoff Roberts, KSOB veteraan van Operatie Market Garden, zegt: “Ik ben heel erg blij dat mijn grote vriend Frans Ammerlaan, die zoveel heeft gedaan om degenen onder ons die hebben deelgenomen aan Operatie Market Garden te steunen en te herdenken, een MBE heeft gekregen.”

Ga voor meer informatie over de Market Garden Foundation naar marketgarden.com/2010/UK/foundation.html en voor meer informatie over de steun die de Taxi Charity biedt aan veteranen of om te doneren naar taxicharity.org.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen