"Market Garden Challenge" wil 10.000 pond ophalen voor Taxi Charity

aug 06 2022, 23:55 1940-1945
market garden challenge
Met de Market Garden Challenge zijn twee Britse vrijwilligers van de Taxi Charity for Militairy Veterans in september van plan om 115 kilometer door Nederland te fietsen op rijwielen uit de Tweede Wereldoorlog en dan 40 kilometer te lopen tijdens de Airborne Wandeltocht om de strijd te herdenken die door de geallieerden is gevochten tijdens Operatie Market Garden in 1944.
Taxi Charity-vrijwilligers Chris Willmott en Seb Philp hebben met deze tweedaagse uitdaging als doel 10.000 Britse pond in te zamelen voor de Taxi Charity for Military Veterans.
fa hovbxgaal6si
qr code market garden challenge

Doneren kan via de speciale pagina onderaan maar je bijdrage is ook erg welkom op NL83INGB0005487271 tbv Taxi Charity for Military veterans, Arnhem of je scant de QR code links

1st Airborne Division

seb philp taxi charity for military veterans
Bij de route die de 1st Airborne Division tijdens Operatie Market Garden in 1944 heeft afgelegd, begint hun uitdaging op vrijdag 2 september om 06:00 uur. Dan begint hun reis op de fiets van 115 kilometer van brug nr. 9 op het Bocholt-Herentals-kanaal aan de Belgische grens, via Arnhem naar Oosterbeek. Brug Nr. 9 of Joe's Bridge , zo genoemd door de Britten,
Om de fietstocht zo authentiek mogelijk te maken, rijden Chris en Seb op twee Airborne fietsen zonder versnelling uit de Tweede Wereldoorlog. Deze zijn genereus uitgeleend door het Airborne Museum in Duxford en het Glider Museum in Wolfheze.
De volgende dag, zaterdag 3 september, start om 06:00 uur de 40 kilometer over een route langs de belangrijkste locaties van de 1st Airborne Division tijdens Operatie Market Garden als onderdeel van de 'Airborne wandeltocht. Ze zullen de 40k-route lopen met een Britse 'bergen'-rugzak van 35 pond die het gewicht repliceert dat werd gedragen als onderdeel van het Airborne-selectieproces.

As veteraan John Jeffries gaat mee

Tijdens de tweedaagse uitdaging zal de as van WO II-veteraan John Jeffries, Chris en Seb vergezellen op hun reis. Samen met een deel van de de 1st
Airborne Division landde John op 18 september 1944 op de Ginkelse Heide in Ede als onderdeel van Operatie Market Garden.
Chris Willmott, voormalig lid van het Parachute Regiment en vrijwilliger van Taxi Charity: "Ik doe sinds 2016 vrijwilligerswerk voor de Taxi Charity en toen ik onlangs hoorde dat een deel van de financiering die hen was beloofd niet zou worden toegekend, sprak ik met Seb. We besloten te proberen het geld in te zamelen dat zij hadden verwacht. We hopen dat deze eerste uitdaging 10.000 pond zal opleveren en dat we het komende jaar meer kunnen doen om in totaal 45.000 pond op te halen om The Taxi Charity te helpen toekomstige herdenkingsreizen naar Nederland en Normandië te financieren.”
Seb Philp, Londense taxichauffeur, reservist en Taxi Charity vrijwilliger: “Chris en ik zijn vereerd om de as van Tweede Wereldoorlog-veteraan John Jeffries bij ons te hebben tijdens deze challenge. John was een geliefd lid van de Taxi Charity familie. Hij genoot altijd van de liefdadigheidsherdenkingsreizen naar Nederland. We hebben er allebei vertrouwen in dat we de uitdaging aankunnen en hopen echt dat de fietsen uit die tijd ons niet in de steek laten!”

John Jeffries

John diende bij het Royal Corps of Signals in Italië, Noord-Afrika, Syrië en Palestina. In 1941 trad hij toe tot de 1st Airborne Division. Bij de landing op de Ginkelse heide op 18 september 1944 in de Slag om Arnhem als onderdeel van de 4e Parachute Brigade, raakte John gewond. Zijn leven werd naar verluidt gered door drie Nederlandse meisjes die aan kwamen rennen en om zijn parachute vroegen om jurken te maken.
Hij werd gevangengenomen en naar Stalag XI-B in Nedersaksen gestuurd. Hij ontsnapte maar werd kort na de ontdekking van het Duitse geheime Mistel-experiment heroverd.
Regelmatig terugkerend naar Nederland om de verjaardag van de strijd te herdenken en de bevrijding te vieren met The Taxi Charity, maakte John op 95-jarige leeftijd nog een laatste sprong vanuit een vliegtuig. John is in augustus 2020 op 98-jarige leeftijd overleden en met permissie van zijn familie, zal hij Chris en Seb vergezellen tijdens hun uitdaging

Sponsor jij Chris en Seb?

Sinds 1948 steunt The Taxi Charity veteranen uit alle conflicten en helpt het WWII-veteranen om terug te keren naar de voormalige slagvelden van Normandië en Arnhem in konvooien van iconische London Taxis. De veteranen bezoeken de hele Airborne Region en zijn regelmatig bij herdenkingen in de gemeenten Renkum, Overbetuwe, Arnhem, en Wageningen te vinden.

Ga om te doneren aan de 'Market Garden Challenge' naar justgiving.com/fundraising/taxicharitymarketgardenchallenge

(Geen creditkaart maar wel PayPal? Klik dan hier, vergeet niet Market Garden Challenge te vermelden!)

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?
Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected] .
De redactie is te bereiken via [email protected] .