Alle herdenkingen zaterdag 4 mei in de gemeente Renkum

Foto: Renkum Nieuws

Op zaterdag 4 mei 2024 staan we stil bij alle slachtoffers die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Het thema van dit jaar is ‘Vrijheid vertelt: opmaat naar 80 jaar vrijheid’.

‘Vrijheid vertelt: opmaat naar 80 jaar vrijheid’

Met dit thema vraagt het Nationaal Comité in het jaar dat de lustrumviering van 80 jaar vrijheid in september van start gaat, aandacht voor de littekens die de Tweede Wereldoorlog achterliet en die nog steeds zichtbaar zijn. Kijk voor meer informatie hierover op de website www.4en5mei.nl.

Herdenkingen in onze gemeente

In onze gemeente zijn op zaterdagavond 4 mei 2024 verschillende herdenkingsbijeenkomsten. Hierbij zijn leden van het college van burgemeester en wethouders en van de gemeenteraad aanwezig. Ook u bent ook van harte welkom. Tijdens de herdenkingsbijeenkomsten kunt u zelf meegebrachte bloemen neerleggen bij de monumenten.

Oosterbeek

In Oosterbeek wordt op het binnenplein van het gemeentehuis tussen 18.00 uur en 18.35 uur de vlag halfstok gehesen. Daarna is er om 18.00 uur een bezinningsmoment in de Bernulphuskerk. Om 18.45 uur vertrekt de stille tocht vanuit het binnenplein bij het gemeentehuis naar de Algemene begraafplaats Oosterbeek-Zuid. Daar is om 19.20 uur een korte ceremonie. Daarvandaan gaat de stille tocht om 19.25 uur terug naar het gemeentehuis, waar om 19.50 uur de herdenkingsceremonie begint. Burgemeester Agnes Schaap houdt een overdenking en legt namens de gemeente een krans.

Renkum

In Renkum begint de herdenking met een dienst om 19.00 uur in de Katholieke kerk Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming aan de Dorpsstraat in Renkum. Om 19.45 uur start de stille tocht van de kerk naar het monument aan de Europalaan, waar om 19.55 uur de herdenking plaatsvindt. Wethouder Marinka Mulder houdt een overdenking en legt namens de gemeente een krans.

Lees ook: 4 mei-herdenking met stille tocht naar monument Renkum

Doorwerth/Heveadorp

In Heveadorp begint de herdenking met een kerkelijke viering om 18.00 uur in de Ontmoetingskerk, aan de Bentincklaan 7 in Doorwerth. Om 19.15 uur start de herdenking met een welkom bij het monument aan de Beeklaan/Noorderlaan in Heveadorp. Aansluitend vertrekt de stille tocht naar het monument aan het Van der Molenplein in Doorwerth, waar om 19.30 uur de herdenkingsbijeenkomst begint. Wethouder Daniëlle van Bentem houdt hier een overdenking en legt namens de gemeente een krans.

Lees ook: Dodenherdenking Doorwerth-Heveadorp met stille tocht

Wolfheze

In Wolfheze begint de herdenkingsbijeenkomst om 19.00 uur in de kerk van Pro Persona. Aansluitend begint de stille tocht over het terrein van Pro Persona. Gemeenteraadslid John Bartels legt namens de gemeente bloemen bij het monument.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen