Vier inwoners kregen een onderscheiding tijdens jaarlijkse Lintjesregen

Links het lintje voor de dame, rechts voor de heer
Foto: Lintjes.nl

Tijdens de jaarlijkse Lintjesregen heeft burgemeester Agnes Schaap aan vier inwoners een lintje uitgereikt. Zij verraste de gedecoreerden in de ochtend op ludieke wijze thuis om hen het goede nieuws te vertellen.

In de middag vindt een feestelijke bijeenkomst plaats in de raadzaal van het gemeentehuis in Oosterbeek.

De volgende personen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau:

Henk van Roest (7 maart 1948), Renkum

Vrijwel zijn hele leven heeft Henk van Roest in dienst gesteld van de Renkumse Muziekvereniging Eendracht. Hij zette zicht met hart en ziel in voor de vereniging, die dit jaar 50 jaar bestaat. In de zomer van 1956 werd hij als achtjarig jongetje lid van het toenmalige Renkumse Fanfare Corps (RFC). Zestien jaar later was hij een van de drijvende krachten achter de oprichting van de Renkumse Muziekvereniging Eendracht, die ontstond uit de fusie van het “Renkum’s Fanfare Corps” en het Rooms Katholiek Fanfare Corps “Sint Franciscus”.

Naast het musiceren zelf was hij van 1972 tot 1980 docent slagwerk en repareerde zelfs instrumenten. Henk vervulde diverse bestuursfuncties en organiseerde de jaarlijkse Anjercollecte, maar ook de jaarlijkse rommelmarkt van Eendracht in het dorp.

Ellen Ninaber (28 april 1957), Wolfheze

Een leven dat bol staat van diepe betrokkenheid bij mens, dier en milieu, met het accent op de verbetering van de leefomstandigheden van minder bedeelden in de samenleving. Dat kenmerkt Ellen Ninaber. Sinds 1999 zet zij zich als vrijwilliger in voor Sterk Wolfheze, waar zij aan de wieg stond van de vacaturebank. Daarnaast was zij een paar jaar lang initiator en voorzitter van het Kindercircus Wolf, onderdeel van de Stichting Vrienden van circus Poehaa.

Maar ook is zij sinds 2010 vrijwilliger bij het Buurtbemiddelingsbureau Renkum, en sinds 2017 actief als initiator en coördinator van het project Renkum Helpt, gericht op statushouders en minima. Bij de komst van statushouders in onze gemeente kon deze groep rekenen op uw ondersteuning, onder andere door taalcafe’s en vrijwilligersbanen.

Engelien Heinen, ( 29 juli 1959), Oosterbeek

Engelien Heinen zet zich al 15 jaar met hart en ziel in voor de Protestantse Gemeente Oosterbeek-Wolfheze. Zij is actief als pastoraal medewerker, organiseert gezamenlijke maaltijden en assisteert tijdens de kerkdiensten. Met een aantal anderen heeft zij zich sterk heeft gemaakt voor het behalen van het Fairtrade Keurmerk voor de kerk. Zij is zeer actief voor Heemtuim de Zomp en als trouwe vrijwilliger bij de biologische boerderij Veld en Beek in Doorwerth.

Sinds 2015 zet zij zich als bestuurslid en grote drijfveer met hart en ziel in voor de Stichting Rosande Gaerd in Oosterbeek. Daarnaast is zij sinds 2018 vrijwilliger bij het project Duurzame Stek binnen de wijk Stenenkruis in Oosterbeek, waar zij workshops over het bodemleven en een stekjesmarkt organiseert.

Henk Berghege (10 december 1937), Wolfheze

Van 2000 tot 2010 heeft Henk Berghege vrijwilligerswerk verricht voor het toenmalige De Bries/Solidez, waar hij de maaltijdservice verzorgde. Sinds 2017 is hij vrijwilliger bij de zanggroep van Vilente Molenberg, waar hij de dementerende bewoners ophaalt om te gaan zingen. Hij werkte als vrijwilliger mee aan de realisatie van een sokkel voor de beroemde Sherman Tank ‘Argyle’ en leverde een belangrijke bijdrage aan de bouw van het monument aan de Rijndijk in Driel ter nagedachtenis van de Royal Engineers en de Royal Canadian Engineers.

Voor de Protestantse Gemeente Oosterbeek/Wolfheze was hij hulpkoster van de Vredebergkerk, en bracht maandelijks de kerkbladen rond. Sinds 2014 was hij lid van OSV Onder Ons en vrijwilliger bij diverse sport- en clubactiviteiten.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen