Frans van Daal tot ereburger van de gemeente Renkum benoemd

Foto: Berry de Reus

Wolfheze – Dinsdagavond 21 juni heeft een compleet verraste Frans van Daal uit handen van burgemeester Agnes Schaap de erepenning van de gemeente Renkum ontvangen. Hiermee is hij ereburger van de gemeente geworden.

Frans is voorgedragen voor de erepenning vanwege zijn enorme inzet voor Dorpsbelang Wolfheze, daarmee voor het dorp Wolfheze en de gemeenschap. Inmiddels is Frans geen bestuurslid meer, maar nog steeds is hij een zeer actief en graag gezien lid van Dorpsbelang Wolfheze.

Dorpsbelang Wolfheze

Al sinds 2005, bij zijn komst naar Wolfheze, is Frans lid bij Dorpsbelang Wolfheze. Begonnen als websitebouwer, maar later ook zeer actief in het bestuur. Als lid van het dorpsplatform vroeg hij aandacht voor de verkeersveiligheid in Wolfheze, en met name bij Het Schild. Frans is dan ook erg betrokken bij de spoorwegovergang en de toekomstplannen voor de onderdoorgang. Veiligheid staat bij hem hoog in het vaandel, met een nadruk op de veiligheid voor blinden en invaliden.

Activiteiten Wolfheze

Daarnaast was Frans nauw betrokken bij de ontwikkeling van een toekomstvisie van Wolfheze. Met verschillende betrokken partijen, waaronder de gemeente, werden de wensen en mogelijkheden besproken hoe Wolfheze er in de toekomst uit moet zien. Maar ook is Frans lid van het in 2019 opgerichte Airborne comité Wolfheze. Mede door de inzet van Frans van Daal is het theaterstuk ‘Blik Terug 75 jaar na het bombardement op Wolfheze’ in het openluchttheater te zien geweest. Maar ook zet hij zich jaarlijks in voor de voor de 4 mei herdenking en maakt hij deel uit van de kerstboomcommissie.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen