‘Hoe Kijkt Autisme’, nieuwe foto-expositie in Renkum

Foto: Ivo Ketelaar

Op donderdag 26 oktober opent wethouder Hermine van den Berg de foto-expositie ‘Hoe Kijkt Autisme’ in het gemeentehuis. Fotograaf Ivo Ketelaar laat de alledaagse werkelijkheid zien door de ogen van iemand met autisme.

Deze expositie is bedoeld om de verschillende werelden en mensen met en zonder autisme dichter bij elkaar te brengen en wederzijds begrip te vergroten.

Dit sluit aan bij de ambitie van gemeente Renkum om een autisme-vriendelijke gemeente te zijn. De foto-expositie is tot en met vrijdag 8 december gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis aan de Generaal Urquhartlaan 4 in Oosterbeek.

Beleving autisme

Aan de hand van fotobeelden en bijbehorende teksten geeft de foto-expositie een idee hoe het betreffende beeld beleefd kan worden door iemand met autisme.

Wethouder Hermine van den Berg: “Ivo Ketelaar maakt bijzondere foto’s waarmee hij laat zien hoe hij en andere mensen met autisme de wereld om hen heen ervaren.” Samen zorgen wij ervoor dat wij prettig leven en wonen in onze gemeente. Het is belangrijk dat iedereen kan deelnemen aan de samenleving.

“Onze ambitie is om kinderen, jongeren en volwassenen met autisme alle kansen te geven om zich naar vermogen te ontwikkelen. In deze groep mensen zit veel potentie”, aldus de wethouder.

Tonen van emoties

Ivo Ketelaar is trots op deze exposite: “Met deze foto’s toon ik mijn emoties aan de buitenwereld. Het is mijn bedoeling kennis over en begrip voor autisme op een persoonlijke manier te vergroten.”

Ketelaar is een professioneel fotograaf. Door de aparte combinatie van alledaagse beelden met korte teksten geeft bij een uniek inzicht in zijn belevingswereld. Een belevingswereld die vaak niet voor iedereen zichtbaar is. Ivo is 57 jaar en heeft zelf het syndroom van Asperger (een vorm van autisme).

Feestelijke opening met theatergroep Kazou

Inwoners zijn van harte welkom om op donderdag 26 oktober om 16.00 uur de feestelijke opening van de foto-expositie bij te wonen in de raadzaal van het gemeentehuis, Generaal Urquhartlaan 4 in Oosterbeek. Tijdens de opening geeft theatergroep Kazou een voorproefje van hun dansvoorstelling die in maart 2018 in première gaat.

Kazou is een Theaterwerkplaats waar jongeren met autisme onder professionele begeleiding theaterlessen volgen en werken aan voorstellingen. Na opgave via e-mailadres [email protected] is iedereen van harte welkom bij de opening van de tentoonstelling.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen