Boekenweek: Cornald Maas te gast in bibliotheek De Klipper

Foto: Cornald Maas

Cornald Maas (1962) is schrijver en presentator van Volle Zalen en andere culturele tv-programma’s. Hij is commentator van het Eurovisie Songfestival.

Eerder publiceerde hij onder meer Op de helft, Over de helft, Uit elkaar, Trotse ouders, Verlies en Duizend vragen heb ik over de dood.

Ach kind toch

Sinds hij het huis uitging ontving Cornald Maas honderden brieven van zijn moeder, waarin zij hem schrijft over haar leven, haar dilemma’s en zorgen. Aan de hand van deze unieke correspondentie en zijn eigen herinneringen, vertelt Maas het verhaal van een vrouw die, opgegroeid in een eenvoudig milieu in een andere tijd, er alles aan doet om zich te ontwikkelen.

Ach kind toch. is ook het grotere verhaal van moeders (en vaders) die niet het leven konden leiden dat ze in andere tijden en omstandigheden misschien wél zouden hebben geleid, maar die hun kinderen de kans gaven uit te vliegen.

Een voor iedereen herkenbaar verhaal over pieken en dalen in een mensenleven, over ouder- en moederschap, familie, liefde, scheiding en hereniging, verlies van dierbaren, en het onvermijdelijke eigen naderende einde – over alles wat zich in een ‘gewoon’ maar bijzonder mensenleven aandient.

Brief aan moeder

Deelnemers van het schrijfcafé van Meijer & Siegers leveren ook een bijdrage aan de lezing. Zij hebben een ‘brief aan hun moeder’ geschreven en zullen door Cornald Maas worden geïnterviewd.

De lezing van Cornald Maas is op woensdag 27 maart van 14.30 tot 16.30 uur in de Bibliotheek Oosterbeek. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij de Bibliotheek Oosterbeek en via dit formulier. Kosten: € 5,00 voor leden van de bibliotheek en € 7,50 voor niet-leden.

Meer over de Boekenweek en het programma

De Boekenweek is hét literaire hoogtepunt van het jaar voor boekhandels, bibliotheken en culturele podia. Aan de hand van een thema wordt de aandacht gevestigd op een bepaald segment en nieuwe uitgaven van het boekenaanbod, trekken Boekenweekauteurs door het land en worden vele activiteiten georganiseerd.

In de regio Veluwezoom staan naast de lezing van Cornald Maas op het programma: een meet & greet met Roos Schlikker, een interview met Jessica van Geel en de films ‘Roma’ en ‘Mary Queen of Scots’.

Kijk voor meer informatie op: bibliotheekveluwezoom.nl/boekenweek

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen