Enquête over Veluws erfgoed: prehistorische grafheuvels

Foto van prehistorische grafheuvels op de Veluwe
Foto: Eva Kaptijn

Renkum/Arnhem – In de laatste jaren worden er steeds meer prehistorische grafheuvels ontdekt op de Veluwe. Soms verstopt in het bos, maar soms ook vlak naast de wandelpaden. Deze grafmonumenten zijn vaak onopvallend voor wandelaars en bezoekers.

Zo lopen veel mensen er aan voorbij zonder te weten wat er ligt. Met jouw ervaringen kun je meehelpen aan een onderzoek naar de zichtbaarheid van dit unieke cultuurhistorische erfgoed!

Stage Erfgoed Gelderland

Marieke van Bommel loopt stage bij Erfgoed Gelderland en vandaaruit onderzoekt zij de mate waarin informatieborden (en andere informatievoorzieningen) over prehistorische grafheuvels de bezoekerservaring van een gebied beïnvloeden. Door middel van een enquête vergelijkt ze twee gebieden met grafheuvels op de Zuid-Veluwe: landgoed Warnsborn in Arnhem en het Renkums Beekdal.

Hiermee hoopt ze een beter beeld te schetsen van de invloed van (historische) informatieborden op de ervaring van de bezoeker.

Het invullen van de enquête duurt slechts 5 minuten. De vragen gaan vooral over de invloed en het bereik van informatieborden in het Renkums Beekdal en Landgoed Warnsborn. Deze kan worden ingevuld door iedereen die wel eens in het Renkums Beekdal of op Landgoed Warnsborn is geweest. Je hulp is heel waardevol voor het onderzoek.

Vul hier de enquête in!

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen