Weekend in teken van sterren tijdens Landelijke Sterrenkijkdagen

Foto: FelixMittermeier via Pixabay CC0

Iedereen met belangstelling voor de sterrenhemel kan dit weekend genieten. Op vrijdag, zaterdag en zondag worden de Landelijke Sterrenkijkdagen gehouden.

Liefhebbers kunnen op tientallen locaties verspreid door Nederland kennismaken met sterrenkijken of een sterrenwacht bezoeken.

Sterrenkunde

Er zijn onder meer demonstraties van telescopen en planetariumvoorstellingen. Ook worden er verhalen verteld en geven experts op meerdere plekken informatie over weer-en sterrenkunde als hobby. Voor bezoekers is de toegang op de meeste locaties gratis.

De vraag is nog wat het weer precies doet. Vermoedelijk gaat het dit weekend op veel plaatsen regenen en blijft het wisselvallig. Dat kan eventueel invloed hebben op het aantal bezoekers. Mochten de weersomstandigheden slecht zijn, dan heeft de organisatie een aangepast programma.

Het is de 44e keer dat de Landelijke Sterrenkijkdagen, een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS), worden gehouden. Vorig jaar kwamen zo’n 8000 mensen op het evenement af.

Klik hier voor de evenementen in Gelderland (scroll naar onder en boven voor de overige provincies)

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden