Doe mee aan de bijen fotowedstrijd op World Bee Day

Foto: rephrase via Pixabay

Op 20 mei is het World Bee Day, uitgeroepen door de Verenigde Naties, staan de bijen centraal. Op World Bee Day organiseert de Bijenstichting een bijen fotowedstrijd! Meedoen kan door op 20 mei een foto te plaatsen op Instagram of Facebook.

World Bee Day is wereldwijd uitgeroepen om aandacht te vragen voor het belang van bijen op initiatief van Slovenië. Het wereldwijde initiatief World Bee Day wordt in Nederland georganiseerd/gecoördineerd door Stichting Bijenvrienden en de Bijenstichting.

Waarom 20 mei?

De maand mei is een bijzondere maand voor de honingbijen. De kolonie is dan zeer actief, produceert volop voorjaarshoning en gaat vaak zwermen. Ook zijn in mei vele wilde bijensoorten actief. De Bijenstichting roept iedereen op om op deze dag eens stil te staan bij de (wilde) bijen in je leefomgeving.

WorldKijk en verwonder!

Een mooie manier om dat te doen is door het fotograferen van honingbijen en hommels en solitaire bijen. Doe mee aan de fotowedstrijd en win leuke prijzen.

  • Instagram: plaats op 20 mei jouw eigen foto van een bij (honingbij, hommel of solitaire bij)  in je stories. Zorg ervoor dat je @bijenstichting tagt en gebruik #worldbeedayNL en #WBDfotowedstrijd.
  • Facebook Bijenstichting: plaats op 20 mei onder het bericht van de fotowedstrijd jouw foto van een bij (honingbij, hommel of solitaire bij).

WorldOver het initiatief van World Bee Day

Het publiek bewust maken van het belang van bijen en bijenteeltproducten en de bescherming van de bijen en de bijenteelt dragen bij aan armoedebestrijding, de uitroeiing van de honger en het behoud van een gezond milieu en de biodiversiteit ervan.

“Too bee or Not to Bee”

Bijen, als bestuivers, spelen een belangrijke rol voor de mensheid op het gebied van voedselvoorziening, voedselzekerheid en voeding, duurzame landbouw, biodiversiteit, matiging van de klimaatverandering en een gezond milieu. Helaas hebben bijen de afgelopen jaren te maken gehad met toenemende bedreigingen; het publiek bewust maken van het belang van bijen kan en moet bijdragen aan het stimuleren van collectieve acties om hen en hun leefgebieden te beschermen.

WorldDaarom lanceerde de Sloveense Imkervereniging in 2014 het voorstel om WORLD BEE DAY te vieren. Het World Bee Day-initiatief kreeg steun van de Republiek Slovenië en van Apimondia, de koepelvereniging van de imkers. In het kader van het World Bee Day-initiatief is het ministerie van Landbouw, Bosbouw en Voedselvoorziening van de Republiek Slovenië actief betrokken bij informatie- en promotieactiviteiten in verband met het initiatief, ook met een interactieve tentoonstelling in de vorm van een paviljoen met de naam Bee World, en andere gerelateerde projecten.

Na meer dan drie jaar van inspanningen werd op 17 november in New York unaniem een resolutie aangenomen voor de verklaring van 20 mei World Bee Day in het Economisch en Financieel Comité (Tweede Comité) van de Algemene Vergadering van de VN in New York. Het wordt gesteund door alle VN-lidstaten, waarbij 115 staten mede-ondertekenaars zijn of de zogenaamde co-sponsors van de resolutie, waaronder de grootste staten zoals de VS, Canada, China, Rusland, Brazilië, Argentinië, Australië, India en alle EU-lidstaten.

World

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen