Zelf op pad met de vereniging voor veldbiologie afdeling Arnhem

Foto: Simone Vom Feld, Pixabay

Door de enorme natuurvariatie in het werkgebied van de vereniging voor veldbiologie (KNNV) afdeling Arnhem is er voor iedereen van alles te beleven. Bos, heide, uiterwaarden, landgoederen en natuurlijk de bebouwde omgeving wisselen elkaar af.

De vereniging zet zich in maar liefst 11 gemeenten actief in voor meer natuurbeleving, -bescherming en -studie.

Natuurbeleving

“Om de natuurbeleving én de bekendheid van de vereniging te vergroten ontwikkelen we op dit moment prachtige routes om te wandelen of te fietsen en die voor iedereen gratis te downloaden zijn via de website. Zo kunnen meer mensen genieten van de diversiteit aan landschap die onze omgeving te bieden heeft,” zegt Frans Koops, die zelf onderdeel uitmaakt van de route werkgroep van de vereniging en zelf ook actief wandelaar.

veldbiologie “Ben je bijvoorbeeld al eens in het Veteranenbos of het Hemmensebos geweest? Dat zijn mijn favoriete wandel hotspots!” De eerste routes zijn inmiddels geplaatst op de website van de afdeling arnhem.knnv.nl of via bijgaande QR code. Zo kan iedereen op eigen gelegenheid en tijdstip op pad gaan en ontdekken wat voor moois de grote omgeving waar de KNNV Arnhem actief is, te bieden heeft. De routes zijn voorzien van een uitgebreide routebeschrijving en een kaart, zodat niemand hoeft te verdwalen.

Benieuwd wat de vereniging nog meer te bieden heeft? Regelmatig worden er excursies gehouden en cursussen georganiseerd. Meer over de activiteiten lees je op de website arnhem.knnv.nl. Lid worden van de vereniging is ook mogelijk, samen genieten van de natuur staat namelijk voorop bij de leden van de KNNV.

Het werkgebied van de KNNV Arnhem beslaat: Arnhem, Brummen, Duiven, Doesburg, Lingewaard, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort en Zevenaar. Direct naar de website scan dan deze QR code.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen