Een kalender van 2017 om de veteranen te steunen

Foto: LTBA

De LTBA is een Engelse organisatie opgezet in 1948 die zich inzet voor (gewonde) oorlogsveteranen. Ze zorgen voor entertainment, uitstapjes en andere middelen die zij nodig hebben.

De London Taxi Benevolent Association For War Disabled, oftewel The Taxi Charity stelde een kalender samen met foto’s van Tweede Wereldoorlog veteranen. Ook van de periodes dat zij in onze gemeente op bezoek waren. Eén van de uitstapjes die The Taxi Charity voor de veteranen verzorgd met hulp van vele vrijwilligers.

Return of the Liberators

In mei 2015 kwamen er nog 80 taxi’s met meer dan 160 veteranen van Londen naar Arnhem gereden, 70 jaar na de bevrijding. Buiten dat ze naar diverse herdenkingen gingen, waren er speciale concerten voor hen geregeld, lunches, diners en entertainment.

Dit soort uitstapjes doen de mannen erg goed en ze vinden het fantastisch jaarlijks terug te keren naar de plekken waar ze zelf gevochten hebben.

De kalender is exclusief verkrijgbaar bij boekhandel Meijer & Siegers in Oosterbeek, kost €5,- en de opbrengst komt helemaal ten goede aan de veteranen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen