Gemeente Renkum krijgt een rode beuk van Leisurelands

Foto: Leisurelands

De gemeente Renkum heeft een rode beuk cadeau gekregen van Leisurelands. Dit omdat de naam RGV Holding gewijzigd is in Leisurelands B.V..

De beste periode om de beuk te planten is in de winter of het vroege voorjaar waardoor deze op 1 december jl. is geplant door wethouder Erik Heinrich en Erik Droogh, directeur Leisurelands.

Duurzame relatie

De gemeente Renkum is aandeelhouder van Leisurelands. De boom is een mooie drager voor het landschap en staat symbool voor een lange en duurzame relatie.

De rode beuk is een bijzondere boom die bijdraagt aan een mooi landschap. Leisurelands heeft de wens uitgesproken samen met de gemeente Renkum dit landschap te willen versterken. In het voorjaar loopt de beuk uit met lichtpaars behaard blad. De bladeren verkleuren in de herfst van geel naar bruin. Het bruine blad blijft in de winter aan de boom.

De boom is geplant langs de Schelmseweg ter hoogte van het Driegemeentenpad (fietspad) nabij de spoorlijn.

Aandeelhouder

Vanwege de opheffing van de Gemeenschappelijke Regeling op 1 januari 2010 is het Algemeen Bestuur afgetreden en zijn de aandelen van RGV Holding (tegenwoordig Leisurelands B.V.) rechtstreeks in handen gekomen van de gemeenten. De gemeente Renkum is één van de 36 aandeelhouders.

Duurzaam recreëren

Het cadeau doen van een rode beuk aan de gemeente Renkum sluit uit aan bij het thema ‘duurzaam recreëren’ dat bij Leisurelands hoog in het vaandel staat. Voor haar recreatiegebieden (in totaal 20) vindt Leisurelands het belangrijk dat een groen decor samen met strand, ligweiden en water een mooie mix vormt voor een natuurlijke omgeving waarin men kan recreëren.

Op andere vlakken is Leisurelands eveneens duurzaam bezig, bijvoorbeeld door het opwekken van warmte en elektriciteit door middel van biomassa en biovergassing. Met het snoeiafval van de recreatiegebieden worden de biomassa- en biovergassingsinstallatie gevoed om duurzaam energie op te wekken.

Voor onderhoudswerkzaamheden is de solarcar een goed alternatief voor de terreinwagen. Deze milieuvriendelijke wagentjes worden aangedreven door zonne-energie en rijden ongeveer 20 kilometer per uur.

Duurzame relaties

Bij Leisurelands draait duurzaamheid ook om duurzame relaties en het investeren in nieuwe initiatieven in de vrijetijdssector. Leisurelands werkt bij al haar activiteiten aan een optimaal evenwicht tussen de 3 P’s:

  • ‘People’ (het gastvrij en veilig ontvangen van bezoekers);
  • ‘Planet’ (passend voor wat betreft het landschap en de leefomgeving);
  • ‘Profit’ (duurzame winstgevendheid, gericht op de lange termijn).

Meer informatie hierover is te vinden op www.leisurelands.nl/duurzaam-recreëren

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen