De meest gelezen artikelen van 2016 op Renkum Nieuws

Foto: louda2455, pixabay

Renkum Nieuws wenst alle lezers een fantastisch 2017 met veel geluk, gezondheid, leuks en liefde. We bestaan inmiddels ruim een jaar, mooie tijd om een overzicht te maken van de meest gelezen artikelen in 2016.

Daar hebben we wel een aantal berichten tussenuit gehaald, namelijk de opsporingsberichten. Die worden doorgaans het meest gelezen en gedeeld via social media. Van veel berichten zijn intussen de daders gevonden, vrij nutteloos die nogmaals te delen.

Verder gebeurd er natuurlijk nog wel eens wat in onze gemeente maar een overzicht vol opsporings- en misdaadberichten vinden wij niet tekenend voor de gemeente Renkum! Vandaar dat we soms het tweede meest gelezen bericht van de maand hebben gekozen.

Januari: natuurbarbaren

meest gelezenAls boswachter Dennis in januari een dood egeltje met zijn kop vast in een weggegooide McDonalds Mc Flurry beker aantreft, resulteerd dat in een brief: Aan alle Natuur Tokkies van Nederland. De brief maakt een hoop los.

Niet alleen verbaasd Dennis zich over de rotzooi die in de natuur wordt weggegooid, hij wordt boos en verdrietig als hij dieren dood of lijdend aantreft door een stuk afval.

Februari: uitgeskied

Als voor de negende keer in vijf jaar tijd De Skihut aan Plein 1946 in Oosterbeek vluchtende bestelauto hond verdachte maandagmiddagbezocht wordt door inbrekers kan de politie deze keer dezelfde avond een Verdachte oppakken na de inbraak in de kledingwinkel.

Tijdens de achtervolging door de politie crashte de 18-jarige verdachte, die ook nog eens geen rijbewijs bleek te hebben.

Maart: drukke inbrekers

Inbrekersgilde meest gelezenBegin maart blijkt ineens het inbrekersgilde heel actief in Doorwerth. In twee dagen tijd breken ze een paar keer succesvol in, maar 4 maart zorgt een bewoner in de Vossenstraat er voor dat een inbraak mislukt.

Hij komt naar buiten als hij ziet dat twee jongens ergens binnen proberen te komen. Ze schrikken en gaan er vandoor.

April: lang leve de Koning

Wat er met Koningsdag 2016 in de zes dorpen van de gemeente Renkum te meest gelezen 2016 week 13 koningsdag 2016doen was wordt veel gelezen. In ieder dorp zijn er leuke plannen. Door het weer wat voorspeld was (veel regen) werden her en der extra maatregelen getroffen.

Grote tenten en heaters werden aangerukt en in Renkum kregen ze het zelfs voor elkaar de kleedjesmarkt te mogen verplaatsen naar de oude bieb. Het eindigde allemaal in een een beetje nat en een boel gezelligheid.

Mei: held

meest gelezen Jan Terlouw boekhandelaar

Volgens D66Renkum is Wim Kersten een inwoner die bijdraagt aan een gunstig woonklimaat in de gemeente Renkum en huldigde boekhandelaar Wim Kersten als lokale held.

Hij organiseerde lezingen, gaf benefietconcerten als ‘Oosterbeek Geeft’ ten behoeve van de vluchtelingen en in dezelfde maand het concert van Absolutely Floyd, de tribute band van het legendarische Pink Floyd. De huldiging was in het kader van het 50-jarige bestaan van D66.

Juni: uitgerookt

Eind juni werd een Hennepkwekerij ontdekt in Renkum. De politie kreeg een tip meest gelezen hennepkwekerijvia Misdaad Anoniem en ging op de woning af.

Er zou in de woning op dat moment gewerkt worden en dat bleek zo te zijn: 30 planten bleken nog niet geoogst maar in 150 potten werden de restanten aangetroffen van hennepplanten. Eén van de drie heren die aangetroffen werden, bleek de bewoner van het pand.

Juli: drammende ‘verkopers’

meest gelezen thermostaatverkopersIn juli laat wijkagent Erik Boer via Twitter weten op zoek te zijn naar Opdringerige thermostaatverkopers in Doorwerth. De mannen probeerden niet alleen zogenaamde slimme thermosstaten te verkopen, ze probeerden zich op een opdringerige manier naar binnen te praten.

Reden voor de wijkagent om maar eens op zoek te gaan naar de mannen die later ook in Renkum bezoekjes bleken te hebben afgelegd.

Augustus: down the Renkum hill

Renkum downhill meest gelezenDe aankondiging van een Uniek evenement Renkum Downhill, ging als een virtueel lopend vuurtje over het internet. Gé Willemsen was degene die met dit idee kwam en het zorgde voor veel enthousiasme. Eindelijk eens iets leuks te doen in Renkum! Het was niet alleen een groot succes; Renkum Downhill bleek een schot in de roos.

Van de vroege middag tot de vroege avond roetsjten kinderen en volwassenen door de schuimmassa naar beneden. Veel mensen kwamen een kijkje nemen en zaten gezellig langs de rand te kijken. Nu maar hopen dat de gemeente de vergunning voor dit jaar ook goedkeurd!

September: omrijden

De Werkzaamheden aan de Bennekomseweg/Utrechtseweg gaan eindelijk van start. Lastig, het hele kruispunt wordt drie meest gelezen doorgang Bennekomseweg/Utrechtsewegmaanden afgesloten, fietsers en automobilisten moeten omrijden. Alleen hulpdiensten en lijn 51 mochten er langs.

Sommigen probeerden er toch langs te komen en als ze pech hadden, resulteerde dat in een dikke boete, dus een slimme actie was dit niet; tijdswinst weg en de knip leeg. Inmiddels ligt de rotonde er. De werkzaamheden zijn nog niet helemaal klaar maar we kunnen weer in een directe weg naar het volgende dorp.

Oktober: inbraakgolf

behoorlijke getuigen inbraakpreventieIn oktober blijkt het dorp Oosterbeek te maken te krijgen met een Opvallende toename van woninginbraken. Er gaat bijna geen dag voorbij of er wordt wel ergens ingebroken. Het zorgt voor knipperende borden bij het binnenrijden, extra controle en hoofdbrekens bij de politie.

De boeven zijn meestal wel gevlogen als de politie er bij komt en ze vragen iedereen goed op te letten en bij iedere verdachte situatie meteen 112 te bellen. Dat gebeurd eigenlijk te weinig. Achteraf zeggen mensen nog wel eens: ik zag wel wat, maar ik dacht dat het niks was, terwijl er dus wel ‘iets’ was. Wijkagente Minke Koning vertelt ons dat ze liever hebben dat men 100 keer voor niets belt, dan één keer te weinig.

November: beroving

meest gelezen beroving bedrijfsinbraak stationsweg aanranding politie aanrijtijden getuigenEen Gewelddadige beroving op een parkeerplaats in Doorwerth houdt de gemoederen een paar dagen bezig. Een inwoner van Doorwerth wordt met geweld beroofd van zijn rugzak. Eerst is de politie op zoek naar een rode auto. Dan blijkt later uit onderzoek dat de daders over het hek moeten zijn gekomen

De politie was snel ter plekke maar de agenten konden desondanks niemand vinden of aanhouden.

December: domme diefjes

meest gelezen fietsenAls ’s nachts drie jongeren uit Renkum rondstruinen met drie fietsen terwij ze nog op slot zitten, is dat voor wijkagent Carlo Hoedt wel meteen duidelijk dat ze gestolen zijn.

Nadat ze gefouilleerd zijn blijken de ‘heren’ ook nog eens een taser en een nepwapen bij zich te hebben. Een vierde verdacht zou later aangehouden worden.

meest gelezen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen