Pianomuziek en Nederlandse liedjes in het Grand Café van De Molenberg

De zanggroep van De Molenberg
De zanggroep van De Molenberg
Foto: Vilente

Elke dinsdagmorgen klinkt er pianomuziek en Nederlandstalige liedjes in het Grand Café van De Molenberg in Oosterbeek. Dat vinden niet alleen de bewoners geweldig, ook de vrijwilligers geven aan erg veel plezier te hebben en er veel voldoening uit te halen.

Vrijwilligers Marianne en Gerard vertellen dat bij dementerende ouderen muziek en zang uit hun verleden een grote rol speelt. Door samen muziek te maken en te zingen worden er positieve gevoelens en herinneringen opgeroepen.

De positieve gevoelens die worden opgeroepen door de muziek en zang kunnen leiden tot stemmingsverbetering. En dit is weer goed voor het welbevinden van de bewoner.

Arbeidsvitamine

Vrijwilligster Carolien vertelt: “Vroeger was er niet voor niets een muziekprogramma Arbeidsvitamine. Van muziek en zang krijg je energie. En ik zelf ook. Vooral als je merkt hoeveel plezier de bewoners aan deze ochtend beleven. En met een fijn gevoel weer pianomuziekterug naar de woning gaan. Daar doen we het voor!”

Vrijwilligster Betsy vult aan: “Het is opmerkelijk om te ervaren wat voor moois muziek en zang teweeg brengt bij zowel de bewoner als bij ons. Ouderen met bijvoorbeeld verbale beperkingen kunnen feilloos liedteksten meezingen. Ook wanneer een oudere verbaal niet meer te bereiken is kan muziek en zang een middel zijn om met hem/haar te communiceren.”

Vrolijke noot

Vrijwilliger Piet Pilkes, 86 jaar zorgt voor een vrolijke noot, Piet vertelt: “Ik kijk uit naar de dinsdagmorgen, heerlijk om met z’n allen te zingen. Dat kleine beetje extra aandacht wat ik aan de bewoners kan geven het geeft mij heel veel voldoening.”

Mocht dit verhaal jouw belangstelling wekken? Uitbreiding van het vrijwilligers team is zeer welkom! Vooral om bewoners te halen en weer terug te brengen naar de woongroep. Verder gaat het vooral om het meezingen, je hoeft er geen zangtalent voor te zijn want gezelligheid staat voorop.

Je leeftijd of je opleiding doet er niet toe. Wel is het belangrijk dat je belangstelling hebt voor ouderen mensen en dat je het fijn vindt om met anderen samen te werken.

Voor meer informatie kun je terecht bij Coördinator vrijwilligerswerk Roelie Jonk 06-31192865 of [email protected]

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen