Fotoserie van de sloop van het Heelsumse Café aan de Kerkweg

Voordat er iets nieuws gebouwd kan worden midden in een dorp, gaat daar vaak een sloop aan vooraf.

Het voormalige Heelsumse café: Skippy’s Bar, of nog ouder: Het Zwarte Paard moest gesloopt worden om plaats te maken voor een appartementencomplex.

Nieuwbouw

Het verouderde cafépand aan de Kerkweg in Heelsum stond al jaren leeg. In 2006 waren er al de eerste ideeën voor sloop en nieuwbouw. Maar het eerste ontwerp uit 2006 werd te massaal bevonden.

In 2010 ging de stekker uit het project omdat de ontwikkelaar failliet ging. In 2014 startte de nieuwe eigenaar de herontwikkeling en in maart dit jaar was de (sloop)kogel door de kerk en stemde het college in met de plannen voor een woongebouw met acht koopappartementen.

Plaats

Om hiervoor plaats te maken moet het oude cafépand verdwijnen. Sommigen al tijden een doorn in het straatbeeld en voor anderen een plek met hele leuke herinneringen.

Karel Noy ging iedere dag even kijken, maakte foto’s en bracht zo de sloop in beeld. Klik voor de serie op de foto boven dit artikel. Hoe het nieuwe pand eruit komt te zien, zie je hieronder op de tekeningen van de architect.

Kerkweg

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen