Heelsumse Hannie laat zich opsluiten voor Free A Girl

Linda en Hannie
Foto: Wageningen Nieuws

Hannie Preuter uit Heelsum laat zich aankomende vrijdag 12 uur opsluiten op de Markt in Wageningen in een kooi van 1 bij 2 meter om aandacht te vragen voor gedwongen prostitutie.

Ze is niet alleen regio ambassadrice van de organisatie Lock Me Up – Free A Girl, ze is één van de tien mensen die dit jaar voor het eerst in Wageningen, geld proberen op te halen om meisjes te kunnen bevrijden.

Kooi

“Er zijn al zo’n 4300 meisjes bevrijd sinds het begin van Free A Girl” vertelt ze tegen burgemeester van Wageningen, Geert van Rumund die erg geïnteresseerd is in dit nieuwe project in zijn stad. Gisteren sloot hij de eerste twee deelneemsters voor 12 uur op. Zelf bracht hij een veilingitem in, een dagdeel zijn eregast zijn.

Vrijdag is het de buurt aan Hannie. Samen met Linda Lingbeek, die met Laura de spits afbeet in de kooi, heeft ze de hele organisatie op zich genomen om Lock Me Up Free A Girl op te zetten in Wageningen.

De eigenaar van café De Tijd bood meteen plek voor de kooien aan op zijn terras. Het koste wel wat moeite om de kooien te vullen. “Er wordt van de deelnemers ook wel wat verwacht,” vertelt ze.

“Zodra je bent aangemeld is het de bedoeling dat je donaties vindt. Het streefbedrag is 2500. Een aantal deelnemers die zich pas kort tevoren hebben aangemeld, hebben dit bij lange nog niet bij elkaar. Maar dat geeft ook niks. Ieder dubbeltje is er één hé?”

Aandacht

Ze is blij met de aandacht voor het project. “En met de hulp van de gemeente Wageningen! Zij vonden het meteen een goed idee. We hopen dat na deze bekendheid we het volgend jaar de kooien zo gevuld hebben en dat het initiatief bekender is zodat we nog meer geld op zullen halen zodat we meisjes echt kunnen helpen.”

Want meisjes helpen, dan doen ze daar echt. Naast het bevrijden, krijgt een meisje alle medische, zowel geestelijk als lichamelijk, zorg, wordt ze herenigd met haar familie als dat kan en krijgt ze een opleiding aangeboden. Ook probeert de organisatie daders veroordeeld te krijgen.

Donaties

Op de donatiepagina van Hannie op Lock Me Up, Free A Girl staat dat ze inmiddels € 683,= heeft binnengehaald. Om het streefbedrag van € 2.500,- te halen heeft ze dus nog donaties nodig, kijk daarvoor hier. Daarnaast heeft ze twee mooie beelden van 18cm hoog van de Heelsumse Kunstenares Astrid Koppen in de veiling zitten.

Astrid heeft de twee beelden ter beschikking gesteld. Het heet beschutting en Astrid geeft aan: “Beschutting voor meisjes die onder erbarmelijke omstandigheden worden uitgebuit. Daar moet een eind aan worden gemaakt.”

Vrijdag 18 mei zit Hannie in de kooi van 10:00 tot 22:00 uur op de Markt in Wageningen voor café De Tijd.

article
37009
Heelsumse Hannie laat zich opsluiten voor Free A Girl
Hannie Preuter uit Heelsum laat zich aankomende vrijdag 12 uur opsluiten op de Markt in
https://renkum.nieuws.nl/nieuws/37009/heelsumse-hannie-laat-zich-opsluiten-voor-free-a-girl/
2018-05-16T09:54:49+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2018/05/15224658/LockMeUp-2018-5.jpg
Café De Tijd, Free a girl, gedwongen prostitutie, Hannie Preuter, Lock Me Up, Lock Me Up Free A Girl, markt, prostitutie, Renkum Nieuws, Wageningen
Bij de buren, Nieuws, Zorg