MFC Doelum niet gekozen als Beste Gebouw van 2018

MFC Doelum was geselecteerd door een vakjury voor de titel BNA Beste Gebouw van het Jaar 2018 maar zag vanavond, tijdens de bekendmaking deze titel aan zich voorbij gaan.

Van de ruim 100 inzendingen was Doelum één van de negen gebouwen waar tot 1 mei voor gestemd kon worden. Door een vakjury genomineerd worden tussen al die nieuwe gebouwen die jaarlijks in Nederland gebouwd worden, is natuurlijk al een prestatie op zich.

Categorie

Onder de noemer ‘Leefbaarheid en sociale cohesie’ nam Doelum het op tegen de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag en het sociale woningbouwcomplex Space-S in Eindhoven. De laatste, Space-S won in deze categorie.

In de categorie Identiteit en Icoonwaarde won het Musis Sacrum in Arnhem. In de categorie Particuliere Woonbeleving ging de eer naar Superlofts Blok Y in Utrecht en in de categorie Stimulerende Omgevingen: Het Gelders Huis.

Arnhem in de prijzen

Uit deze vier winnaars zou het de grote winnaar gekozen worden. De jury scheen het moeilijk te hebben gehad en erg getwijfeld hebben tussen de twee categoriewinnaars uit Arnhem maar koos uiteindelijk voor Het Gelders Huis als Beste Gebouw van het Jaar 2018..

Het Gelders Huis is de nieuwe naam voor het gerenoveerde Huis der Provincie in Arnhem.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen