Zeven veteranen aanwezig tijdens de 73e Airborne wandeltocht

Zeven trotse veteranen zullen dit jaar tijdens de 73e Airborne Wandeltocht aanwezig zijn om de binnenkomende wandelaars te verwelkomen.

De heren zullen door de Taxi Charity for Militairy Veterans met Londense taxi’s naar Oosterbeek gebracht worden.

Vrijwillig

De taxi’s zullen door Britse taxichauffeurs belangeloos gereden worden. Iets dat zij met veel plezier doen. De kosten voor dit vervoer en het verblijf komt van donaties.

Zie ook: De 72 Airborne Wandeltocht was er weer één om nooit te vergeten

Deze herdenkingstocht in het kader van de Slag om Arnhem 1944 vindt ieder jaar plaats op de eerste zaterdag in september in Oosterbeek. De Airborne Wandeltocht is een eerbetoon aan de ruim 1.700 Britse en Poolse militairen die in de Slag om Arnhem het leven lieten en begraven liggen op de Airborne Begraafplaats in Oosterbeek.

Airbornemars

In het jaar 1947 organiseerde de Politie Sport Vereniging ‘Renkum’ voor het eerst de “Airbornemars”, om diegenen te eren die in de septemberdagen van 1944, onder meer in de omgeving van Oosterbeek, hebben gestreden voor de bevrijding van ons land. Aan de eerste “Airbornemars” namen zo’n 2.000 wandelaars deel en werd daarmee vanaf het begin al een succes.

Later werd aan deze mars, met toestemming van Major-General R.E. Urquhart, CB, DSO, commandant van de 1e Airborne Divisie, de naam “Airborne Wandeltocht” gegeven en mocht het Pegasus-embleem door de organisatie worden gebruikt.

Vanaf het begin is de netto-opbrengst van de Airborne Wandeltocht bestemd geweest voor de soldaten, die invalide zijn geworden door de oorlogshandelingen tijdens de Slag om Arnhem, alsmede voor de nabestaanden van de gevallenen, die financieel niet in staat zijn om de Airborne herdenkingen in september in Arnhem en omgeving bij te wonen.

Zie ook: Parkeerverboden en omleidingen voor de 73e Airborne Wandeltocht

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen