Twee protestantse kerkgebouwen sluiten in 2018

Foto: Renkum Nieuws

In 2018 wordt de protestantse Open Hofkerk in Wolfheze afgestoten en de Oude Kerk in Oosterbeek enkel nog gebruikt voor speciale bijeenkomsten. Dat heeft de kerkenraad recent besloten.

Volgens kerkenraadsvoorzitter betekent dit een forse besparing van €22.000 per jaar. “Er zijn minder gastvoorgangers, dienstdoende ambtsdragers, (vrijwillige) kosters en organisten nodig. Als er op zondagmorgen maar één dienst is, krijgen onze eigen predikanten ook meer tijd voor het pastoraat.” zegt voorzitter Luuk Murray in het Reformatorisch Dagblad.

Zondagsdiensten in de Vredebergkerk

De protestantse gemeente Oosterbeek-Wolfheze heeft 1700 leden. Hiervan komen 200 tot 350 op zondag naar de dienst, verdeeld over drie kerken. De Vredebergkerk kan maximaal 600 kerkgangers herbergen; 350 in de zaal en nog eens 250 op het balkon en in de torenzaal.

Met ingang van januari 2018 zullen de zondagsdiensten alleen nog in de Vredebergkerk in Oosterbeek gehouden worden. De historische Oude Kerk in Oosterbeek zal voor speciale vieringen, zoals trouw- en rouwdiensten en de vespers met Pasen en Kerst gebruikt gaan worden. De Open Hofkerk wordt helemaal afgestoten.

2017 moet een overgangsjaar worden waarbij de Oude Kerk en de Open Hofkerk een keer per maand op zondag open zullen zijn.

Dossier:

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0