Veel kinderen op Sint Maartensfeest Stichting Maria van Renkum

Foto: JB, St Maria van Renkum

Renkum – De Stichting Maria van Renkum organiseerde afgelopen vrijdag een Sint Maartensfeest met een lampionnentocht. Al eerder konden kinderen op school uitgedeelde kleurplaten bij de bibliotheek inleveren.

Er waren 23 kinderen die meededen. Ze kregen allen een zakje muntgeld van chocolade, Sint Maarten trok drie namen van kinderen, die een extra waarderingsprijsje kregen (UNO-spel).

Sint Maarten voorop

Op vrijdag 12 november was er ‘s middags eerst een inloop workshop lampion maken. Die werd goed bezocht en het was een gezellige drukte. ’s Avonds ging muziekvereniging Excelsior de straat op, gevolgd door een tweespan paarden met Sint Maarten. Veel kinderen met ouders en verlichte lampionnen sloten zich daarbij aan. Vuurkorven stonden op het kerkplein en bij terugkomst werd er in de kerk gezongen, verteld en kregen kinderen warme chocolademelk, een mandarijntje en door de organisatie gebakken koekjes in de vorm van paarden.

Al met al een gewaardeerde happening, leuk, veel belangstelling en voor herhaling vatbaar, aldus de organisatie. Hopelijk volgend jaar weer zo’n leuk Sint Maartensfeest!

Meer foto’s kun je zien bij de Stichting Maria van Renkum.

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen