Dierenbescherming vraagt aandacht voor duizenden gedumpte kittens

Foto: Quangpraha, pixabay

De Dierenbescherming is een campagne begonnen om aandacht te vragen voor de duizenden kittens die jaarlijks worden gedumpt in Nederland. Vaak zijn ze ziek, waardoor de zorg voor deze dieren tijdrovend en kostbaar is.

Daarbij bestaat het risico dat gezonde dieren besmet raken in dierenasiels door de zieke zwerfkittens, maakte de organisatie bekend.

3400 kittens

Jaarlijks gaat het om ongeveer 3400 kittens. “Ze worden op straat gevonden, op industrieterreinen, in doosjes in vuilnisbakken, sommigen zijn maar een paar uur oud.” zegt Saskia Thijssen van de Dierenbescherming. Om ongewenste nestjes te voorkomen wil de organisatie dat katteneigenaren hun dieren laten castreren of steriliseren en laten chippen.

Een derde van de desbetreffende zwerfkatjes heeft een ziekte onder de leden en heeft “intensieve medische zorg” nodig. Het gaat vooral om niesziekte en besmettelijke darmaandoeningen zoals giardiasis en coccidiose. De Dierenbescherming gaat vooral via sociale media voorlichting geven om het dumpen van dieren te voorkomen.

De Dierenbescherming is ook altijd op zoek naar (tijdelijke) gastgezinnen voor kittens, daar lees je hier meer over.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen