'Renkum eert zijn oude meesters' is bijna ten einde

09 okt 2016, 14:30 Nieuws
schilderij albert zieck
De openluchtexpositie 'Renkum eert zijn oude meesters' is bijna ten einde. Zaterdag 15 oktober worden alle schilderijen weggehaald, dus heb je ze nog niet (allemaal) gezien, dan heb je nog een klein weekje dat te doen.

Volgend jaar weer?

Jazeker, bevestigd Kees van Dongen van Renkum Leeft aan ons. Grootse plannen heeft hij want het was een succes. De winkelstraat van Renkum zag er even heel anders uit.
Een kunstgemeente zijn we, zo zeggen diverse mensen en het is een feit dat de gemeente Renkum grote kunstenaars heeft gehuisvest. Maar, dat doen we nog.
Eén van de drijvende krachten achter de openluchtexpositie is Albert Zieck, een 'nieuwe' meester. Hij maakte onder andere het kleurige schilderij van voormalig burgemeester Jean Paul Gebben en vereeuwigde een aantal oude schildersmeesters op dezelfde kleurige wijze.

Verlies en herinneringen

Veel schilders schilderen uit en in emotie. Het verlies van zijn geliefde herdershond Dexter is vertaald in een prachtig schilderij. Ook weer heel kleurig. Het verlies van een dierbare is altijd somber, maar de herinnering natuurlijk niet.
Zo'n schilderij doet je niet denken aan het verlies, maar aan de prachtige herinneringen die een dierbare heeft achtergelaten. Iets waar je naar kijkt met een glimlach.

Gedichten in schilderwerk

Buiten schildersmeesters, huisvest Renkum ook vele andere artiesten zoals bijvoorbeeld dichters. Eén van hen is Mieke Mintjes, een dichteres wiens gedichten zijn vereeuwigd in schilderijen van Albert. Hij leest er eentje voor in de kruidentuin. Een gedicht die je in je ziel raakt, vooral als je te maken hebt met mensen die vergeten, omdat ze bijvoorbeeld aan dementie of Alzheimer lijden.
Albert doet meer dan alleen schilderen, hij tatoeëert en leidt mensen op. In onderstaand filmpje vertelt hij zelf waar hij zich allemaal mee bezig houdt.
Lees ook: