Jackie: Een Amethist geeft inzichten!

Foto: istones, pixabay

Veel mensen kennen de Amethist als meditatiesteen, maar de steen is ook heel krachtig voor bij diverse fysieke problemen zoals: het verkrijgen van inzichten, helderheid, helpt bij verwerking van trauma’s en ondersteunt bij het doorbreken van negatieve gedragspatronen en gewoontes.

Door Jackie Crince LeRoy

De steen helpt je om te focussen, stimuleert de hersenen en helpt je te concentreren, zodat je in staat bent uit je situatie te stappen en verder kunt. Vooral als je in een dip zit of in een moeilijke fase bent helpt de Amethist je de juiste keuzes te maken.

De kracht van de Amethist is dat zij de groei van je spiritualiteit en je intuïtie helpt te ontwikkelen. Door de trilling creëert de steen de energie, die jij nodig hebt om inzichten te krijgen, te onthechten en wijsheid te vergaren om de volgende stap te zetten.

Enkele praktijkvoorbeelden

Ik help mensen regelmatig met de ondersteuning van de Amethist. Een van mijn cliënten stond op een kruispunt in haar leven, maar dat verwarde haar enkel. Een knoop doorhakken durfde ze niet. Ze vertelde dat ze eigenlijk altijd moeite had met het maken van keuzes.

Ik raadde haar aan een Amethist te dragen en na een paar weken ontmoette ik haar weer. Ze vertelde dat ze helderder was en dat ze door haar helderheid inzichten had gekregen, waardoor ze eindelijk knopen doorhakte. Dit is precies waar de kracht van de steen ligt.

Bij mij in de thuis staat een geode. Een geode is een Amethist in de vorm van een grot. De grootte en de vorm van de steen zorgen ervoor dat de ruimte zich laadt met de energie van de Amethist en maakt dat mensen zich welkom voelen.

Slaapproblemen

Zelf heb ik een periode achter de rug die erg hectisch was. Ik droomde veel en sliep slecht. En wanneer ik dan ‘s morgens opstond had ik het gevoel van een kater.

Denkend over een oplossing kwam ik tot de conclusie dat de Amethist me wel eens helpen kon. Ik legde een steen naast mijn bed.

Mijn hoofd werd helderder en ik kwam tot rust en sliep weer prima. Ik heb deze ondersteuning als prettig ervaren en kan je deze aanbevelen.

Je kunt de steen op je slaapkamer of direct naast je bed leggen, maar het dragen van de steen helpt al bij slaapproblemen. De steen vermindert stress en verbetert de concentratie zodat lichaam en geest tot rust komen.

De kenmerken van de Amethist op een rij

Uiterlijk en herkomst Amethist

De Amethist is een lila tot donkerpaarse, doorzichtige steen met een glasachtige glans en komt voornamelijk uit Uruguay, Brazilië, Boivia, Madagaskar en Mexico.

Kwaliteit van de Amethist

De kwaliteit van de steen wordt bepaald door de diepte van de kleur: hoe donkerder, des te krachtiger de steen. Niet iedereen kan deze donkere tinten dragen, omdat hij dan gauw te sterk is.

De eigenschappen van de Amethist in kernwoorden

Inzichten, meditatie, onthechting, wijsheid, doorbereken van oude gewoontes, helderheid, verwerken van emotionele pijn, trauma’s, verlies, het maken van de volgende stap, loslaten, verlicht hoofdpijn, posieve werking op zenuwstelsel en hersenen, slaapproblemen, nachtmerries, vermindert stress en nervositeit, stimuleert de bloedsomloop, hart en vaten (zie ook gebruik).

Gebruik Amethist

De Amethist kun je dragen of neerleggen. Het hoeft niet altijd een grote steen te zijn: je kunt deze ook dragen als hanger, ketting of armband. Of je legt de steen in water en drinkt dit water. Amethistwater heeft een positieve werking op het bloed (dit door het hoge ijzergehalte in de Amethist), bloedsomloop, hart en vaten. Daarnaast geeft het regelmatig drinken van Amethistwater een zuivere huid en glanzend haar.

Hoe werkt het?

Alles is een vorm van energie en dit werkt op trilling en/of frequentie. Doordat je de steen draagt of in je omgeving neerlegt, verweeft jouw energie zich met die van de Amethist en neem je op wat jij nodig hebt. Hierdoor kan er verandering plaatsvinden. Door het drinken van het water bespoedig je jouw proces en werkt het fysiek sneller door.

Samen creëert het een mooi energieveld, dat je helpt je beter af te stemmen.

Meer over Jackie lees je hier. Wil je meer weten? Je kunt haar bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen