Jackie: De natuur ontwaakt... en jij ook!

apr 20 2019, 9:43 Spiritualiteit
iphone july 29 2014 1750
Heerlijk, het zonnetje schijnt en je ziet de natuur ontwaken. Zo gaat het ook met de mens: na in de winter veel binnen te hebben gezeten, komen we nu weer naar buiten om van de warmte te genieten.

Door Jackie Crince Le Roy

Alles wat van binnen heeft gesluimerd komt langzaam tot groei en bloei. We worden ons bewust van veranderingen en willen weer meer genieten en dingen ondernemen.
De mens wordt gedreven door de seizoenen. Vroeger waren we veel meer verbonden met de natuur, omdat deze voor ons dagelijks brood zorgde. Werd het donker, dan gingen wij slapen. Nu eten we altijd alle producten van alle seizoenen en houdt kunstmatige verlichting ons langer op.
Er is nergens meer een stop, alles gaat snel, we hebben het druk en er moet zo ontzettend veel. Zomer of winter. Veel mensen lopen tegen dit ritme aan, voelen zich gevangen in het snelle maatschappelijke leven en zoeken naar rust.

Je eigen ritme

Rust is iets dat van binnen uit 'moet' komen. In balans zijn, je eigen evenwicht hebben, waar je ook bent. Door allerlei redenen merk je misschien dat je niet meer op het juiste spoor zit. Je verandert immers door je ervaringen en daaruit vloeit, dat het tijd is om een keuze te maken. En dat is nu net waar veel mensen het moeilijk mee hebben. Er zijn er namelijk zoveel!
De ene optie schreeuwt nog harder dan de andere in dit digitale tijdperk. En in de 24-uurs economie. We doen alles om maar zichtbaar te zijn. Maar is dit wat je wilt? Is het niet prettiger of je tevreden en in verbinding te voelen met jezelf en je omgeving?
Voor mij is dit waar het om draait, in balans te zijn met mijn lichaam, mijn geest en emoties. Ik zie dit ook terug bij de mensen die op mijn pad komen en bij hen die hulp vragen om hun zaken op een rijtje te zetten.

Wat is jouw ritme?

Hoe groot of klein je ook bent, ‘go with the flow.’ Zo belde gisteren een cliënte die er even doorheen zat, omdat haar baby van negen maanden 's nachts niet doorsliep. En ja, als dit een tijdje duurt, kost dat veel energie. Het consultatiebureau vindt dat het kind de hele nacht door moet slapen, maar als je baby huilt, dan ga je er naartoe en geeft het de aandacht die hij nodig heeft, zodat hij weer in slaap valt.
Een baby laat zich niet dwingen. Het is hooguit iets te sturen. Het heeft zijn eigen ritme en dat ritme druist in tegen de jouwe. Door die verstoring en de algemeen gestelde mening van een consultatiebureau raak je in onbalans. En verder uit jouw ritme
En dit is precies waarom het draait. Kijk wat het leven je biedt, voel en ervaar en maak dan je eigen keuze: ga met je flow. Want geloof mij, tegen de stroom in zwemmen kost veel meer energie. Loop je ook vast in oude denkpatronen en kun je wat hulp gebruiken om weer overzicht te krijgen?
Neem dan gerust contact op en maak een afspraak zodat ook jij kunt leven en zijn in jouw flow. Mail [email protected]