Wens zoekt jou! brengt wensen en talenten samen

Foto: Zinzia

Onder het motto Wens zoekt jou! matchen medewerkers van Zinzia Zorggroep talenten van mensen met de wensen van bewoners. Ieder talent, groot of klein, telt!

Via de nieuwe website wenszoektjou.nl of door een kaartje in te vullen kunnen mensen zich opgeven.

Eénmalig, tijdelijk of voor langere tijd

Eenmalig, tijdelijk, voor de hulp bij een evenement, of voor langere tijd als vrijwilliger, alles kan. Met dit initiatief hoopt Zinzia mensen laagdrempelig uit te nodigen hun mogelijkheden in te zetten voor kwetsbare ouderen in het verpleeghuis.  

Wens zoekt jou! is een initiatief van Zinzia, bedoeld om de individuele wensen van bewoners in vervulling te laten gaan. Heeft u een talent, groot of klein? Dan kun je, je op de website wenszoektjou.nl aanmelden en een wens vervullen.

Zinzia medewerkers die de bewoners en locatie goed kennen, brengen je dan in contact met een bewoner die dezelfde hobby’s of interesses heeft.

Biedt dat kleine beetje extra ‘zuurstof’ in de lucht dat er toe doet

Dè zorgorganisatie bestaat niet meer, die is achterhaald. Iedereen doet er toe in het verpleeghuis, want naast zorg is er zoveel meer dat het leven van ouderen in het verpleeghuis betekenis geeft.

Juist samen met mantelzorgers, medewerkers en mensen van buitenaf, waaronder vrijwilligers kan dat ontstaan. Ook mensen in de laatste levensfase hebben recht op dat kleine beetje extra ‘zuurstof’ in de lucht dat er toe doet. Vanuit die overtuiging stimuleert Zinzia een leef- woon- en werkgemeenschap waar veel kan.

Met Wens zoekt jou! gaat Zinzia over ‘de lijn’ van haar sector en denkt het vanuit ieders mogelijkheden en kansen. Afgelopen jaren heeft het ook medewerkers uitgedaagd.

Zo zetten steeds meer medewerkers hun talent, of ze nu vaandeldrager, gastvrijheidsmedewerker, muziekcoach, Magnet-specialist, welzijnsmedewerker, woonzorgbegeleider of behandelaar zijn, in.

Stap over de lijn – doe mee!

Wil je iets doen voor één van de bewoners van de verpleeghuizen van Zinzia? Heb je hobby’s of interesses die je graag deelt? Of je nu langskomt voor een gesprekje of een wandeling, de krant komt voorlezen of gewoon even gezelschap bent: jouw aanwezigheid betekent ontzettend veel voor kwetsbare mensen.

Wil je ervaren hoe mooi dat is? Laat ons weten wat je wil en kan doen vanuit jouw talent.

Hoe werkt het?

Op wenszoektjou.nl zijn al een aantal wensen te zien, zoals een praatje maken onder het genot van een kop koffie, in de rolstoelfiets over het landgoed fietsen, samen genieten van klassieke muziek of een voetbalwedstrijd bijwonen.

Ook zijn er evenementen te zien waar hulp bij gezocht wordt. Maar er leeft natuurlijk nog veel meer onder bewoners. Voor vragen kun je, per locatie, ook mailen. Hiervoor klik je eenvoudig op Vragen.

Heb je een talent of mogelijkheid die nog niet in het wensenoverzicht staat? Ook dan hoort Zinzia graag zodat er mogelijk toch een match te maken valt.

Voor iedereen die het lastig vindt om iets te noemen? Het talentenoverzicht helpt je vast op weg.

Zie ook: Vrolijke, gemoedelijke kerstmarkt bij Rumah Kita Wageningen met uitleg over Wens Zoekt Jou!