Een Bakkie Troost in de Oase van Oosterbeek

Foto: Freeimages

Soms heb je verdriet om iets dat je bent verloren. Een partner of een andere dierbare, een baan, een fijne plek. Je omgeving heeft niet altijd begrip voor jouw verhaal.

“Het is toch al zo lang geleden dat je je partner hebt verloren?” of “Die scheiding, daar ben je nu toch wel overheen? Je vindt vast wel iemand anders.”

Voor de omgeving lijkt het er soms op dat je na je verlies de draad weer goed hebt opgepakt.

Bakkie Troost

Maar toch … het verdriet, de pijn of het lege gevoel van gemis, het is er nog steeds. Je wilt er anderen niet mee lastig vallen maar dat voelt wel heel eenzaam. Soms zou je willen je dat ergens kwijt kon. Of dat je van anderen hoorde die hetzelfde gevoel hebben.

Oase Oosterbeek wil graag ruimte bieden voor die wens met een maandelijks café dat ze “Bakkie Troost” noemen. In een ongedwongen sfeer waarin niets moet, maar veel mag, komen onderwerpen als weduwnaarschap, scheiding, achteruitgaande gezondheid, verlies van werk, het gevoel niet meer van waarde te zijn en andere vormen van verlies aan de orde.

Tijdens elke bijeenkomst wordt een van deze thema’s in een korte inleiding geïntroduceerd. Vervolgens is er alle ruimte en vrijheid om over dit thema in gesprek te gaan onder leiding van een ervaren begeleider.

Herkenning en erkenning

Daarbij kan je over jouw eigen ervaring vertellen, maar mag je ook luisteren naar die van anderen. Herkenning en erkenning van wat verlies met je kan doen is het belangrijkste doel van dit café. Het is mooi meegenomen als het er ook toe leidt dat mensen bij elkaar steun ervaren of dat het een opstap is naar andere activiteiten die ondersteunend zijn bij het omgaan met verlies.

Elke tweede vrijdag van de maand staat om 10:00 uur de koffie of thee klaar en je kunt tot 12:00 binnenlopen, 8 februari is het eerstvolgende Bakkie Troost. Je vindt ze aan de Lebretweg 2a in Oosterbeek. Kijk op de website van Oase Oosterbeek voor meer informatie.

'
article
44825
Een Bakkie Troost in de Oase van Oosterbeek
Soms heb je verdriet om iets dat je bent verloren. Een partner of een andere
https://renkum.nieuws.nl/zorg/44825/een-bakkie-troost-in-de-oase-van-oosterbeek/
2019-01-16T12:09:59+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2019/01/15191001/cofeecupacobana-1501389.jpg
afscheid, bakkie troost, gezondheid, inloophuis, Oase, Oosterbeek, overlijden, Renkum Nieuws, scheiding, verdriet, verlies, weduwnaarschap, ziekte
Nieuws, Zorg