112

Duizenden beschermings- en hulpmiddelen aangeboden bij Rode Kruis

Foto: leo2014 via Pixabay

Het Rode Kruis heeft afgelopen weekeinde duizenden beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen ontvangen. Het gaat onder meer om ruim 125.000 maskers, 36.000 beschermingsbrillen en 500 liter desinfecterende vloeistof.

Afgelopen vrijdag deed de hulporganisatie een oproep aan particulieren en ondernemers die beschikken over de juiste materialen om hun spullen te doneren aan de hulporganisatie.

Groot gehoor

Het Rode Kruis stelt alle ingezamelde spullen beschikbaar voor de zorg bij de instellingen waar ze op dit moment het hardst nodig zijn. Maandag komen de eerste materialen binnen bij het Rode Kruis, waar ze door vrijwilligers worden gecontroleerd en gesorteerd.

De hulporganisatie zegt dat zowel grote als kleine partijen zijn aangeboden en er zelfs beademingsapparatuur beschikbaar is gesteld. Ook klussers melden zich, die nog een verdwaalde doos geschikte mondmaskers over hadden na hun laatste opknapwerk.

“Het is fantastisch om te zien dat mensen gehoor hebben gegeven aan onze vraag. De mailbox stroomde vol na de eerste oproep voor medische hulpmiddelen, waar nu een tekort aan is. Daarna zijn we direct gaan bellen om te vragen of het echt om de benodigde spullen gaat en na een zorgvuldige check om af te spreken hoe we ze inzamelen. De eerste lichtingen komen vandaag bij ons aan,” aldus Peter Lasschuijt, crisiscoördinator bij het Rode Kruis over de inzamelactie.

Rode Kruis Renkum/Wageningen

Heb jij hulpmiddelen liggen waar het Rode Kruis nog naar op zoek is? De aantallen lijken groot maar genoeg is het niet omdat de hulpmiddelen steeds vernieuwd moeten worden. Heb je:

  • Ffp2 maskers
  • Schorten
  • Handschoenen
  • Beschermingsbrillen
  • FFP1 en 3 maskers
  • Chirurgische maskers
  • Desinfectante
  • Diagnostische testen (inclusief PCR-materiaal, swabs en media)
  • Beademingsapparatuur

Eventueel kunnen zij als lokale afdeling het bij je komen ophalen en zorgen dat ze bij het nationale magazijn komen voor de herverdeling door het Landelijk Netwerk Acute Zorg.

Bel dan met 085 – 06 03 112 of mail naar [email protected]

Om de inzameling zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, verzoeken ze géén contact op te nemen over producten die niet op de lijst staan

Bron Nieuws.nl/RodeKruis Renkum/Wageningen

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden