Vilente neemt zorgvilla Zilverheuvel in Oosterbeek over

jun 14 , 6:30 Zorg
zilverheuvel in oosterbeek
Oosterbeek - Vanaf maandag 17 juni neemt Vilente zowel de zorg als de huur over van zorgvilla Zilverheuvel in Oosterbeek. De huidige, particuliere zorgverlener Warm Hart Zorghuizen BV is per 30 april dit jaar failliet verklaard. Hierop deed zorgkantoor Menzis een duidelijk beroep tot overname op Vilente.
De eigenaar van het vastgoed, Aedifica, zag Vilente graag als huurder. Om goede, professionele zorg te kunnen blijven garanderen voor de huidige bewoners, een kwetsbare groep ouderen, wil Vilente graag bijdragen aan dit maatschappelijk vraagstuk. De Nederlandse Zorgautoriteit (Nza) heeft de overname goedgekeurd. Vilente ontving een positieve uitkomst van de zogenaamde concentratietoets. Dit is een voorwaarde bij een overname.

Voortgang zorg

zilverheuvel a
Zilverheuvel staat op het terrein van kloostergemeenschap Mill Hill. Het gebouw is in 2023 vernieuwd en bestaat uit 26 studio’s. Deze worden gedeeltelijk bewoond door voormalig missionarissen en gedeeltelijk door particulieren. De voortgang van de zorg voor deze groep kwetsbare ouderen van Zilverheuvel staat voorop.
Nu is de dagelijkse zorg en ondersteuning een mix van Volledig Pakket Thuis (VPT) 4, 5 en 6. Denk hierbij aan verzorging, verpleging, behandeling en huishouding. Dit past bij de kernactiviteiten van Vilente. Daarnaast kan Vilente voorzien in het organiseren van activiteiten en dagbesteding.

Kwaliteit van zorg

Vilente heeft kwaliteit van zorg hoog in het vaandel staan en werkt vanuit een mensgerichte visie. Vilente gaat bekijken hoe de kwaliteit van zorg nu is en wat er nodig is. Vilente gaat met het huidige personeel in gesprek en biedt geschikte kandidaten een baan aan.
Uiteindelijk gaat Vilente er zorg, ondersteuning en behandeling ‘aan huis’ leveren, zoals dit gebruikelijk is bij Volledig Pakket Thuis. Bij VPT zijn wonen en zorg van elkaar gescheiden.

Projectontwikkeling

Op het terrein van Mill Hill gaat een projectontwikkelaar in het voorjaar van 2025 het verouderde carrévormige pand van Vrijland grotendeels slopen. Er komt een eigentijds woon-zorgcomplex met 120 appartementen voor terug. Vilente en de bewoners van Zilverheuvel worden vanzelfsprekend bij deze ontwikkelingen betrokken.

Interesse in wonen of werken bij Zilverheuvel?

Wie interesse heeft in wonen en zorg in de nieuwe Vilente-locatie Zilverheuvel, kan contact opnemen met Klantadvies van Vilente via 088 0321 321. Wie wil werken op deze locatie of een andere locatie van Vilente kan bellen met de afdeling HR via 088 0321 350.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?
Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected] .
De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected] .