Junior Beach Circuit voor het eerst in Oosterbeek

Foto: Kees Pieters

Afgelopen weekend deed het Junior Beach Circuit voor het eerst in de geschiedenis Oosterbeek aan. Gedurende twee dagen hebben 36 jeugdteams van Eindhoven tot Enschede in verschillende leeftijdsklassen wedstrijden gespeeld op Sportpark De Bilderberg.

Met een recordaantal van 52 toernooien verdeeld over het hele land wordt deze zomer overal lekker gebeachvolleybald voor de nationale competitie. Het circuit, waar vorig jaar een kleine 1300 volleyballers aan deelnamen, sluit af met de Junior Beachcircuit Finals op 20 augustus in Scheveningen. 

36 Teams

Volleybalvereniging Nuovo is dit jaar door de Nevobo voor het eerst toegevoegd aan de nationale speelkalender. Afgelopen weekeind hebben op Sportpark De Bilderberg 36 teams, jongens en meisjes in de leeftijdsklassen <15, <17 en <19, een serie prachtige wedstrijden afgewerkt bij uitstekend weer.

Vanuit Regionaal Talentcentrum Nijmegen  en de Beachvolleybalschool Eindhoven zijn meerdere teams naar Oosterbeek gekomen en dat was te zien aan het niveau. De nationale kampioen <15 jaar was zelfs present. Ook uit de omgeving van Enschede waren veel teams. Langs de kant was het gezellig druk met meegereisde ouders.

Geslaagde test

Voor Volleybalvereniging Nuovo was de organisatie van het toernooi een mooie test. Vorig jaar zijn de velden gereed gekomen, net te laat om zich in te schrijven voor de organisatie van wedstrijden. Maar nu was Nuovo er helemaal klaar voor.

Minco Snijders, die de organisatie op zich had genomen: “Er komt nog heel wat bij kijken om zo’n toernooi volgens de officiële richtlijnen van de Nevobo te organiseren. Naast de wedstrijdleiding op de dag zelf, gaat het dan bij voorbeeld om de randvoorzieningen, van catering tot EHBO, het verwerken van de inschrijvingen die tot op het laatste moment binnen bleven stromen vanwege het voorspelde mooie weer en het regelen van scheidsrechters en tellers. Het was een hele klus, maar de sfeer was geweldig. Volgend jaar doen wij zeker weer mee!”

Van Nuovo zelf deden ook twee (jongens)teams mee. De gebroeders Axel en Tycho Snijders werden eerste in de klasse <17 jaar.

Junior

Met dank aan Kees Pieters, Volleybalvereniging Nuovo

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen