A bigger splash in Filmhuis Oosterbeek

Foto: Filmposter

Op vrijdag 29 en zondag 31 juli vertoont Filmhuis Oosterbeek de zomerse tragikomedie A bigger splash naar de filmklassieker La piscine uit 1969.

Rockster Marianne (Tilda Swinton) is haar stem kwijt. Een goed excuus om zich eventjes terug te trekken van de wereld op een eiland in de Middellandse Zee, samen met haar geliefde Paul (Matthias Schoenaerts). Zon, zee en zwembad zijn de enige punten op hun agenda.

Totdat haar platenproducent Harry (Ralph Fiennes) en diens verleidelijke dochter Penelope (Dakota Johnson) zich onverwacht bij hen voegen.

La piscine

A bigger splash van regisseur Luca Guadagnino (Io sono l’amore) is een bewerking van La piscine uit 1969, waarin Romy Schneider en Alain Delon eveneens bezoek kregen op hun vakantieadres. Guadagnino legt het accent op Harry, die in A bigger splash de grote ontregelende factor is. Ook omdat hij vroeger een verhouding met Marianne heeft gehad en nog altijd een soort vertrouwelijkheid claimt. Bovendien is hij luidruchtig, overenthousiast en vol van zichzelf.

De vaak zo gereserveerd spelende Ralph Fiennes omarmt die rol volledig, met komisch resultaat. Intussen blijkt Paul, die met de nodige persoonlijke demonen worstelt, niet ongevoelig voor de charmes van Penelope.

De titel van de film verwijst naar een schilderij van de beroemde popart-kunstenaar David Hockney en de stilering van de beelden doet aan diens werk denken. Ondertussen weet Guadagnino de spanning vakkundig op te bouwen. Het wordt al snel duidelijk dat deze idyllische vakantie spetterend zal eindigen. Vraag is alleen voor wie.

Deze film is te zien op vrijdag 29 juli om 21.00 uur en zondag 31 juli om 20.00 uur in Filmhuis Oosterbeek. Reserveren is aan te raden en kan via www.filmhuisoosterbeek.nl.

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen