P.C. Hooft-prijs winnaar Tonnus Oosterhoff komt naar Oosterbeek

Het Park Vertelt 2015
Het Park Vertelt 2015
Foto: Het Park Vertelt

Schrijver en dichter Tonnus Oosterhoff komt op 28 augustus 2016 naar poëziefestival Het Park Vertelt in Oosterbeek. Hij zal dan voordragen uit zijn rijke oeuvre in Park Hartenstein.

Naast Oosterhoff kan het publiek ook genieten van voordrachten van theatermaker en dichter Marjolijn van Heemstra en de Vlaamse dichter en tekstperformer Maud Vanhauwaert. Muziek is onder andere afkomstig van Gerson Main, bekend van de zomerhit ‘Koning van de camping’.

12e Editie

Deze twaalfde editie van Het Park Vertelt kent een mooie variatie van verschillende vormen van poëzie en muziek. Voordrachten van de genomineerden van de dichtwedstrijd en muzikale verrassingen van Vocal Group ZiZo staan op het programma maar ook dus de levendige performance van Maud Vanhauwaert (1984).

Maud geniet faam in België waar ze op tv-zender Canvas op poëtische wijze vragen aan de orde stelde die niemand stelt. De voormalig finaliste van het Leids Cabaretfestival doet dit ook in haar tweede bundel ‘Wij zijn evenwijdig_’ die genomineerd was voor de VSB Poëzieprijs en de Hughues C. Pernathprijs won.

Hierin staan een reeks poëtische snapshots die iets oplichten van het leven in de grote stad aan het begin van de 21ste eeuw. Aforistische kernachtigheid wordt hierin afgewisseld met van melancholie doordrenkte humor, absurdisme en een enkele bewust flauwe grap.

Evolutionaire verbazing

Ook Marjolijn van Heemstra (1981) weet de weg naar het podium te vinden. Ze is als theatermaker verbonden aan het Rotterdamse Ro Theater. Ook schrijft ze een wekelijkse column voor dagblad Trouw. Haar laatste bundel ‘Meer hoef dan voet’ verscheen in 2014. Van Heemstra onderzoekt daarin de oorsprong van de mens en het leven.

Zonder zich te verliezen in zweverigheid of zwaarwichtigheid verwoordt deze dichteres haar evolutionaire verbazing, in even aardse als gelaagde gedichten.

P.C. Hooft-prijs

Tonnus Oosterhoff (1953) ontving in 2012 de P.C. Hooft-prijs voor zijn, in de woorden van de jury, “in hoge mate vernieuwende poëzie.” Zijn oeuvre is zeer divers. Hij schreef over zijn gedichten dat het “stelsels van uitspraken’ zijn, die de lezer moeten verleiden om ‘Zo is het!’ te roepen, ook al zijn de regels absoluut niet waar.

‘Zo is het’ zeggen terwijl het ‘zo niet is’, daar komt het in de poëzie vaak op neer. Hij wil dat zijn gedichten niet op elkaar lijken.

Koning van de camping

Gerson Main zal met zijn vrolijke dansbare muziek voor een tropische sfeer zorgen. De zanger speelde eerder al in de backingband van o.a. Dio, Akwasi en Typhoon, maar werd pas echt bekend door zijn deelname aan het vierde seizoen van tv-programma De Beste Singer-Songwriter.

Zijn debuutalbum ‘De Slechtste Singer-Songwriter van Nederland’ verscheen dit jaar. Zijn single ‘Koning van de camping’ is een aanstekelijke zomerhit.

Het Park Vertelt vindt plaats op 28 augustus in Park Hartenstein te Oosterbeek en is gratis toegankelijk. Aanvang van het programma is 13.00 uur en einde programma is 18.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.hetparkvertelt.nl

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen