Dorpsdichter gaat dichten voor Renkum Nieuws

Bianca Hendriks
Bianca Hendriks
Foto: Marina Popova

Dichten voor Renkum Nieuws? Die uitdaging gaat Bianca Hendriks, Renkums dorpsdichter graag aan. Haar doel is nog steeds om poëzie dichter naar de mensen te brengen de komende twee jaar.

Dichten deed Bianca als meisje al. Op de middelbare school in een schriftje, gedachten op papier zettend waar ieder middelbaar school meisje wel mee zit maar toen ze ouder werd, verminderde dat. Op haar twintigste kwam de behoefte te dichten terug, om daarna weg te ebben en ongeveer een decennium later weer de kop op te steken.

Lessen en leren

Maar sinds een tijd gaat Bianca er weer helemaal voor. Zo dicht zij haar filmbeschrijvingen voor het Filmhuis Oosterbeek en draagt die voor, net voor de film begint. Dat doet ze eens in de maand, naast haar andere vrijwilligerswerk voor het filmhuis. De filmbeschrijvingen die ook hier verschijnen, zijn van haar hand.

Ze is nauw betrokken bij iedere poëzie gelegenheid in de gemeente: de week van de poëzie, Poëziefestival ‘Het Park Vertelt’  en de poëziebijeenkomsten in de Kreek in Oosterbeek. Eind vorig jaar werd ze gekozen als dorpsdichter van de gemeente Renkum de komende twee jaar waardoor ze 13 februari een gedicht komt voordragen tijdens de bekendmaking van de winnaar van de Verkiezing van het Burgerinitiatief 2015 van D66 Renkum.

Nieuws-dichten

Naast dorpsdichter en voorspreker in het Filmhuis, is ze ook tekstschrijfster en journaliste. Ze volgt momenteel poëzielessen waar ze veel van opsteekt en heeft niets liever dan dat ze veel mag dichten. Maandelijks staat er nu ook een gedicht van haar hand in de Hoog en Laag en nu dan wekelijks een gedicht in Renkum Nieuws.

De gedichten die op deze website komen gaan over het nieuws van de week ervoor. Bianca is een sociaal betrokken, sympathieke vrouw die het leuk vindt andere mensen iets te laten zien, anders te laten kijken en misschien wel te laten denken. Met poëzie en dichten kan dat. Ze zegt niet voor niets: “Een gedicht is een bonbon die langzaam smelt in je hoofd.”

Het Renkums nieuws in een bonbon van dorpsdichter Bianca dus.

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen