112

Nederrijn geblokkeerd door vastgelopen binnenvaarttanker

Foto: 112 Nieuws Wageningen eo

Wageningen – Sinds vrijdagavond ligt er een binnenvaarttanker met 2.000 ton aan diesel overdwars over de Nederrijn. Zaterdagmiddag hoopt men de tanker los te maken, meerdere pogingen daartoe mislukten.

Omdat de schroef en het roer op de krib liggen met de voorzijde van de tanker op de wal aan de overkant, is dat nog niet zo eenvoudig.

binnenvaarttankerInschattingsfout

De schipper maakte een inschattingsfout toen hij de haven van Wageningen uit wilde varen. Hij had geen rekening gehouden met de sterke stroming en daardoor kwam de tanker vast te liggen.

Rijkswaterstaat is aanwezig en ondernam diverse pogingen de binnenvaarttanker los te trekken, ook de brandweer heeft vannacht meegeholpen. Rijkswaterstaat heeft daarnaast diverse maatregelen getroffen. Zo vertellen zij in de Gelderlander dat de sluis bij Amerongen is gesloten en de stuw bij Driel is ‘geknepen’. Zo wil men de stroomsnelheid doen afnemen en de waterstand verhogen.

Extra sleepboten zijn onderweg naar Wageningen. Straks gaan twee boten de voorkant proberen los te trekken wanneer tegelijkertijd, een boot de achterkant van de tanker los duwt.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen