Gemeente Wageningen hield Veteranendag een weekje vroeger

Foto: hanspetersmits, pixabay

In de gemeente Wageningen hield men gisteren, een week eerder dan landelijk, de Veteranendag en daar waren de veteranen heel blij mee.

Burgemeester van Rumund van Wageningen vertelt dat vorig jaar door verschillende Veteranen werd aangegeven dat zij graag naar Den Haag wilden, maar ook in Wageningen de Veteranendag wilden vieren.

Daarom heeft de gemeente de afstand tussen de dagen wat groter gemaakt en volgens de veteranen, hebben ze dat goed gedaan. Tot vreugde van de burgemeester, kwamen ook een aantal jongere veteranen naar de dag.

“Wageningen, die heeft gewoon het monopoly”

Een van de veteranen, Bep Hendriks, vertelt dat vooral de mensen langs de weg in Wageningen de dag zo bijzonder maken: “Het applaus en de waardering die je hier krijgt, ’t is bijzonder.”

Volgens Bertus van Kleef, Indië-veteraan, kunnen alle veteranen goed met elkaar overweg door wederzijds begrip en elkaar weer zien, ook al komen ze niet allemaal uit dezelfde periode of eenheid, maakt de dag ook heel fijn.

De landelijke Veteranendag wordt dit jaar op 25 juni gehouden in Den Haag. In de gemeente Renkum wordt donderdag 23 juni Veteranendag gevierd.

Reportage van RTV Rijnstreek, van net geen 9 minuten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen