Terugroepactie Similac Elecare zuigelingenvoeding om besmettingsrisico

Foto: Similac/Productwaarschuwing

Leverancier Abbott BV is een terugroepactie gestart van Similac Elecare zuigelingenvoeding. Dit wordt gedaan om het risico van besmetting met de bacteriën Cronobacter sakazakii en Salmonella Newport uit te sluiten.

De terugroepactie is uit voorzorg gestart nadat in de Verenigde Staten vier kinderen ziek zijn geworden na het consumeren van zuigelingenproducten.

Sterfgeval

Die producten besmet bleken met de Cronobacter sakazakii en Salmonella Newport. Ze werden in dezelfde fabriek gemaakt als de blikken Similac Elecare die het Abbott BV nu terugroept. Eén sterfgeval wordt ook in verband gebracht met deze besmetting.

De terugroepactie betreft alleen de Similac Elecare aminozuurformule in blik 400 gram met houdbaarheidsdatum 2022 en batchnummer 27930Z20.

In geen enkel product van deze batch is daadwerkelijk Cronobacter sakazakii of Salmonella Newport aangetroffen

De leverancier heeft vrijwillig besloten geen risico’s te nemen en de producten terug te roepen. Wil je meer informatie over deze terugroepactie van Similac Elecare door Abbott BV? Neem dan contact op met het bedrijf via telefoonnummer 0888 222 439.

Abbott BV wijst er nadrukkelijk uit dat geen enkele andere zuigelingenvoeding wordt geraakt door deze terugroepactie.

Similac

Bron: Abbott  BV, 23 februari 2022

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Bron: Productwaarschuwing.nl

Cookieinstellingen