Expositie Trafiek in De Kreek

Foto: De Kreek

Zes Arnhemse kunstenaars exposeren hun grafische werk in cultuur- en ontmoetingscentrum Kreek in Oosterbeek. Zij werken allen in een atelier in de Transformatie (het ateliergebouw aan de Van Oldenbarneveldtstraat in Arnhem).

Zij noemen zich TraFiek (samenvoeging van de Transformatie en grafiek). De overeenkomst tussen Annemieke Daniels, Hildegard Hamstra, Edwim Peters, Johanneke Sanders, Jose Sprenkels en Gaby Stoveé is het werken met grafische technieken.

Diversiteit

Zij maken o.a. houtsneden, kartondrukken, monotypes en etsen, soms in combinatie met andere technieken. Allen werken vaak in zwart/wit. De kunstenaars bieden een grote diversiteit aan onderwerp en uitgangspunt, formaat en stijl. De techniek blijkt zich goed te lenen voor zowel traditie als experiment. De inspiratie is stedelijk en natuurlijk, dagelijks leven en verbeelding, menselijk gevoel en abstractie.

De formaten variëren van groot tot zeer klein. Er zijn afdrukken met grote heldere vormen met veel contrast, en werken met verfijnde lijnen en structuren met nuances. Hoe hun visies verschillen blijkt uit de volgende uitspraken: ‘Magie voedt mijn nieuwsgierigheid en roept nog meer vragen op.’, ‘Het is… tsja, het is gewoon kijken, goed kijken en doen ‘. ‘Hoe blijven we gelovig zonder sprookjes?’ Kom kijken naar de kunstwerken en zoek de kunstenaar bij deze uitspraken.

Waar: Cultuur & Ontmoetingscentrum De Kreek, Weverstraat 24, Oosterbeek

Wanneer: 03 januari 2017 t/m 06 maart 2017

Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag 13:00 tot 17:00 uur

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen