Expositie ‘Lenteprikkels’ in Kapelexpo Renkum

Foto: Kapelexpo

Renkum – LENTEPRIKKELS. Onder die naam toont KAPELexpo van 19 maart t/m 3 april in Renkum opmerkelijk werk van Ineke van de Pol, Piet Zegveld en Trui Raaijmakers.

Ineke van de Pol

Ineke van de Pol is nieuw in Renkum. Zij woonde en werkte lange tijd in het buitenland en landde twee jaar geleden in Heelsum. In december exposeerde zij in Amsterdam voor het eerst in Nederland. Haar abstracte werk is veelzijdig door de uiteenlopende materiaal keuze en het kleurgebruik. Naast een reeks stadsimpressies op canvas vertoont zij voor het eerst op dragers van boombast de verrassende serie Outer Layers.

“Ik leg laag over laag, kleur over kleur om de essentie van een grote verscheidenheid van ervaringen en emoties te vangen in een abstracte vormtaal.” Ineke gebruikt mixed media technieken, acrylverf, inkt, houtskool, pastelkrijt en epoxy aangebracht op canvas, paneel of papier.

Piet Zegveld

Piet Zegveld is een oude bekende. Hij is geboren in Renkum en volgde in Arnhem de Akademie voor Beeldende kunsten (1966 -1971). “Ik gebruik een minimale beeldtaal die zichtbaar verwijst naar moderne stromingen en kunststijlen zoals het constructivisme uit de vorige eeuw.”

Piet exposeert met grote regelmaat en legde de basis voor zijn huidige werk begin jaren tachtig van de vorige eeuw met zeefdrukken in een streng gecontroleerde geometrische stijl. Door het gebruik van andere materialen en schilderen in acrylverf heeft hij de zelf opgelegde beperking van tweedimensionele grafiek geleidelijk losgelaten. In 2016 maakte hij zijn eerste driedimensionele houten reliëfpanelen, nu in de KAPELexpo te zien.

Trui Raaijmakers

Trui Raaijmakers woont en werkt in Arnhem. Ze werkt bij voorkeur met klei. Spelen is in haar werk de rode draad: niet van te voren bedenken wat het worden zal maar vorm, volume en kleur laten afhangen van het moment.

“Mijn inspiratie ligt in de verwondering over gewone dagelijkse gesprekken en dingen om me heen. Ik maak aantekeningen, schetsen en en werk deze vervolgens uit in beelden en objecten.” De objecten die Trui in Renkum exposeert zijn speels en kleurrijk zonder een direct herkenbare vorm. De toeschouwer kan het werk onbevangen ondergaan en er zelf betekenis aan geven.

Gallerie KAPELexpo is gevestigd in het voormalig klooster Santa Maria, Utrechtseweg 131, 6871 DR Renkum. De expositie is vanaf zaterdag 19 maart geopend op zaterdagen & zondagen 12.00 – 17.00 uur. Toegang vrij, parkeren gratis.

lenteprikkels

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

 

Cookieinstellingen